Bakgereedschap
- 2 bombe vormen van ø 20 centimeter
- Siliconen bolvorm van ø 8 centimeter
- Keukenmachine met toebehoren
- Thermometer
- Bakplaat
- Grote rietjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bekleed de bombevormen met folie.
- Week de gelatine in koud water.
Biscuit
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker en het zout luchtig.
- Klop de hele eieren met de andere helft van de suiker schuimig.
- Smelt de boter.
- Meng de bloem met het amandelpoeder.
- Spatel dit samen met de boter door de schuimige eieren.
- Spatel het eiwit erdoor.
- Smeer uit op de bakplaat en bak in 7 tot 10 minuten gaar.
Kersenpit
- Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.
- Tableer de chocolade en breng op temperatuur.
- Vul 2 bolvormpjes met de chocolade en zorg dat de randen goed bedekt zijn.
- Laat de overtollige chocolade eruit lopen.
- Zet weg om uit te laten harden.
- Verwijder daarna voorzichtig de halve bollen chocolade uit de vorm.
- Smelt de overige 65 gram chocolade au bain-marie en zet even weg.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig en meng beetje voor beetje door de gesmolten chocolade erdoor.
- Vul 2 halve bollen met de chocoladeslagroom en plaats ze op elkaar om er een bolletje van te maken.
- Leg opzij tot gebruik.
Kersenbavarois
- Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast.
- Breng 225 gram suiker met het water aan de kook. Kook in tot een siroop.
- Klop het eiwit met de overige 25 gram suiker en het zout luchtig.
- Giet druppelsgewijs de hete siroop bij het eiwit terwijl je blijft kloppen.
- Voeg de gelatine met aanhangend vocht toe.
- Giet ook de koude kersencoulis erbij en klop het geheel koud.
- Meng de lobbige slagroom erdoor.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Gelei
- Verwarm de coulis met de suiker tot de suiker is opgelost.
- Meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
- Breng nog een beetje op kleur met de kleurstof. Zorg voor een kersenrode kleur.
- Laat afkoelen tot het wat dikker is geworden.
Takjes
- Smelt de chocolade au bain-marie en breng door te tableren op temperatuur.
- Voeg een paar druppels water toe aan je chocolade en roer goed door.
- Doe in een spuitzakje.
- Als de chocolade iets steviger begint te worden, is hij klaar voor gebruik.
Opbouw
- Leg je bombevorm op het biscuit en snijd 2 cirkels biscuit uit ter grootte van de bombe.
- Bekleed de bombes daarna aan de binnenkant met het overgebleven biscuit.
- Vul de bombes met een beetje kersenbavarois.
- Laat de halve kersenpitten erin zakken en vul verder op met bavarois.
- Leg de uitgesneden plakken biscuit er bovenop en laat beide bombes opstijven in de vriezer.
- Breng de marsepein op kleur en smaak met de kersenpuree. Voeg wat poedersuiker toe als de marsepein te dun wordt.
- Haal de bombes uit de vriezer en snijd ze eventueel een beetje bij, zodat ze de vorm van een kers krijgen.
- Besmeer de bombes met kersenjam en bekleed ze met de marsepein.
- Zet opnieuw in de vriezer.
- Plaats beide bombes op een rek met daaronder een opvangbak.
- Overgiet de kersen met de gelei.
- Leg de halve kersen op de serveerschaal.
- Spuit van de chocolade takjes aan de kersen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.