De kattentongen
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer boter met een spatel glad en zalvig.
- Roer hier de suiker, citroenrasp en vanillesuiker doorheen.
- Zeef en spatel de bloem door het deeg.
- Doe het geheel in een spuitzak.
- Spuit de koekjes op de bakplaat en bak in circa 6-8 minuten gaar in de warme oven.
De bokkenpootjes
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Warm de oven voor op 190°C.
- Maak het beslag door de amandelen tot poeder te vermalen.
- Voeg 200 gram castormelis toe en meng met de amandelpoeder. Maal nog eens tot een fijn poeder.
- Zeef het amandelmengsel bij de patentbloem.
- Maak de beslagkom schoon met citroen. Veeg droog met keukenpapier.
- Doe het eiwit met 25 gram castormelis suiker in de schone beslagkom.
- Klop het geheel luchtig en stijf.
- Voeg nogmaals 25 gram castormelis suiker toe en klop weer stijf.
- Herhaal tot alle castormelis suiker op is.
- Klop het eiwit nog 5 minuten totdat het zeer taai is.
- Spatel het amandelbloemmengsel erdoor.
- Schep het mengsel in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Spuit dunne staafjes schuim op het bakpapier.
- Bestrooien met amandelschaafsel.
- Bakken de bokkenpootjes ongeveer 15 minuten in de warme oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Maak de crème: halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
- Breng in een pan melk en helft van de gewone suiker met het vanillemerg aan de kook.
- Roer de eierdooiers met de rest van de gewone suiker los en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje hete melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
- Roer goed door en verwijder het vanille stokje.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen.
- Schenk in een schaal en laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
- Draai de boter met de poedersuiker luchtig en roer de banketbakkersroom erdoor.
- Schep de crème in een spuitzak.
- Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes boter crème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
- Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat.
- Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij circa 26 graden is. Roer vervolgens weer door de resterende chocolade.
- Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.
De Haverkamp-havermoutkoekjes
- Meng eieren, vanille-extract en rozijnen in een kom.
- Laat dit 1 uur bedekt staan.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng de boter, bruine- en witte basterdsuiker in een kom.
- Meng de gezeefde bloem, kaneel en bakpoeder in een andere kom.
- Roer het bloemmengsel door het botermengsel.
- Voeg het rozijnenmengsel, havervlokken en noten toe en mix tot een glad koekjesdeeg.
- Schep hompjes beslag op de bakplaat en druk ieder hompje een beetje aan.
- Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar in de hete oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.