Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
Tulband
- Meng boter, roomkaas en suiker tot het romig is.
- Roer de eieren een voor een erdoorheen (voeg pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen). Voeg na het 3e ei 1 eetlepel bloem toe.
- Zeef in een andere kom de resterende bloem met de bakpoeder en het zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het boter-eimengsel en spatel het er voorzichtig doorheen.
- Roer sinaasappelrasp, -sap en likeur door het beslag.
- Giet het beslag in de tulbandvorm en bak circa 60 minuten in de oven.
- Controleer na de baktijd de gaarheid van de tulband door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
- Laat de tulband iets afkoelen in de vorm.
- Stort de tulband vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
Glazuur
- Meng de poedersuiker met de sinaasappelsap tot een glad mengsel.
Gemarmerde room
- Ontkroon de aardbeien.
- Doe aardbeien in een pan met het citroensap.
- Verhit tot een ‘brei’.
- Voeg de poedersuiker toe en roer tot deze is opgelost.
- Laat afkoelen.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng de aardbeiencoulis lichtjes door de slagroom tot een gemarmerd geheel.
Samenstellen
- Verdeel het glazuur over de tulband.
- Serveer de tulband met de gemarmerde room.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.