Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een (rechthoekige) vlaaivorm met diameter van 35 centimeter en losse bodem in met boter.
- Zet bakbonen en bakpapier klaar.
Deeg I
- Doe bloem, zonnebloemolie, zout, roomboter en water in een beslagkom. Kneed goed door elkaar tot een soepel deeg.
- Vorm een vierkant van het deeg en druk plat.
- Wikkel in huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.
Karamel
- Karamelliseer suiker met een beetje water. Haal van de kookplaat.
- Doe de slagroom in een schone steelpan en verwarm op laag vuur.
- Schenk bij de karamel en beweeg de pan voorzichtig om room en karamel te mengen.
- Roer goed door met een spatel.
- Laat de karamelsaus even afkoelen.
- Snijd boter in blokjes.
- Voeg bij de karamelsaus en roer tot egale saus.
- Zet apart.
Deeg II
- Haal deeg uit de koeling.
- Bestuif de werkbank met wat meel.
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 millimeter dikte en bekleed de ingevette bakvorm.
- Bak de bodem 10 minuten blind* in de voorverwarmde oven.
- Haal het bakpapier met de bonen uit de vorm en bak de taartbodem nog eens 10 a 15 minuten tot hij bruin en knapperig is.
Chocolademousse
- Week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water tot zacht.
- Verwarm melk en slagroom tot het kookpunt in een pan met dikke bodem op laag vuur.
- Voeg een snuf zout toe en roer even door.
- Haal pan van het vuur. Knijp gelatineblaadjes uit en voeg toe. Roer goed door tot gelatine opgelost is.
- Voeg de chocolade toe en laat even staan tot chocolade uit elkaar valt.
- Roer goed door.
- Voeg het ei toe en klop dit met een garde door het mengsel.
- Breng op smaak met sinaasappelrasp.
- Snijd dadels en hazelnoten klein en spatel door de chocolademousse.
- Laat afkoelen.
Samenstelling
- Haal de taartbodem uit de vorm en zet op een serveerschaal.
- Giet een laagje karamel over de bodem.
- Verdeel de afgekoelde chocolademousse over de taart en laat opstijven in de koeling.
- Snijd de mango in mooie plakjes van een 0.5 centimeter dik.
- Hak de pecannoten grof.
- Garneer de taart met de mango, noten en muntblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.