Benodigdheden
- Deegroller
- 6 kano bakringen
- Plank die in de vriezer past
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spuitzak
Voorbereiding
- Maak je amandelspijs een dag van tevoren.
- Bekleed de plank met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Deeg voor de kano’s
- Rasp de gele schil van de citroen.
- Klop het ei (het eigeel niet, dat gebruik je voor het afstrijken) los in een schaaltje.
- Mix de boter, basterdsuiker, zout, de helft van de citroenrasp en het ei met de platte menghaak tot het deeg soepel is. Draai het zeker niet luchtig.
- Voeg het bakpoeder en de bloem toe en draai door tot het deeg weer gaat samenhangen.
- Als het deeg breekt is het nog niet goed, als het soepel buigt en niet breekt is je deeg klaar en goed gemengd.
Amandelspijs
- Rasp de citroen.
- Doe amandelen, suiker en citroenschil in een keukenmachine.
- Mix tot een grof mengsel ontstaat.
- Klop het ei los en giet de helft bij het amandelmengsel. Blijf mixen tot een kneedbare massa.
- Voeg indien nodig wat meer ei toe, maar maak het niet te nat. De benodigde hoeveelheid ei is afhankelijk van de kwaliteit van de amandelen.
- Bewaar de spijs tot gebruik in de koelkast.
Kano’s bakken
- Bestuif je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van 3-4 millimeter.
- Steek met een bakring 6 plakjes deeg uit, draai ze om en leg ze op de plank.
- Zet de plank 5-10 minuten in de vriezer.
- Vet de bakringen licht in met boter.
- Steek nog 6 plakjes deeg uit, maar laat ze nu in de bakringen zitten en zet deze op de bakplaat.
- Maak de amandelspijs eventueel wat soepeler door wat extra ei toe te voegen.
- Vul een spuitzak met de amandelspijs.
- Spuit in het midden van iedere plak deeg een laagje amandelspijs. Houd 5 millimeter van de rand vrij.
- Haal de 6 plakjes deeg uit de vriezer.
- Klop de eidooier los, verdun eventueel met wat overgebleven ei en bestrijk de plakjes deeg aan de bovenzijde ermee.
- Leg in iedere bakring een plakje deeg bovenop het amandelspijs. Je hoeft dit niet aan te drukken.
- Haal de amandelen door de losgeklopte eidooier zodat ze aan alle kanten omhuld zijn door ei.
- Decoreer iedere kano met een amandel.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 ºC en bak de kano’s in 15 tot 18 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de kano’s uit de oven en haal meteen de bakringen eraf.
- Draai de kano’s om en laat 5 minuten ondersteboven staan.
- Keer ze weer om en laat afkoelen op een rooster.
- Bewaar de kano’s bij kamertemperatuur, ze zijn dan 3 tot 5 dagen houdbaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.