Kaneelbroodjes maken
- Rol het croissantdeeg uit. Wil je het liever zelf maken? Zo doe je dat!
- Smelt in een pannetje de boter en meng daar de kaneel doorheen.
- Verdeel met een spatel het botermengsel over het croissantdeeg.
- Strooi als je het lekker vindt nog extra kaneel over het croissantdeeg.
- Tot slot strooi je de basterdsuiker over het deeg.
- Rol het deeg op en snijd plakjes.
- Leg de kaneelbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze op 160 graden voor ongeveer 10 minuten.
- Vind je het lekker om de kaneelbroodjes met glazuur te eten? Meng dan een beetje water of melk met poedersuiker en besprenkel je cinnamon rolls hiermee.
- En dan: smullen maar!
Is kaneel gezond?
Nog meer lekkere Zweedse recepten:
Er nog veel meer Zweedse recepten die worden gegeten tijdens de Zweedse koffiepauze ‘fika’.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.