E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kaaskrakeling

Koekjes
(12) reviews

Ingrediënten

Kaaskrakelingen (24 stuks)

  • 150 gram zachte boter
  • 25 gram fijngemalen (belegen) kaas
  • 125 gram patentbloem
  • 125 gram Zeeuwse bloem
  • 100 milliliter lauwwarme melk
  • 12.5 gram zout
  • 1 ei voor het bestrijken

Bereidingswijze

Kaaskrakelingen (24 stuks)

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe boter, melk, kaas en zout in een kom en meng even kort door.
  • Voeg beide bloemsoorten toe en kneed kort tot een egaal en spuitbaar beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje van 7 millimeter.
  • Spuit mooie krakelingen op de bakplaat.
  • Kluts het ei los en bestrijk de krakelingen hiermee.
  • Bak de kaaskrakelingen in 12 minuten krokant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.