Benodigdheden
- Deegroller
- Staande mixer met vlinder
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kwastje
- Pizzasnijder
- Liniaal
- Spuitzak
- Kartel spuitmondje ø 9 millimeter
Voorbereiding voor de kaaskoekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
Kaasbotercrème
- Meng de boter en geraspte kaas met de mixer tot een zachte kaas-botercrème.
- Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
Kaaskoekjes deeg
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak van 2 millimeter dik.
- Verdeel het deeg in 2 plakken. Een van 40 centimeter breed en een van 30 centimeter breed.
Kaasvlinders
- Pak de deegplak van 40 centimeter.
- Smeer met een kwast wat kaasvulling over het deeg.
- Vouw de boven- en onderkant van je plak naar binnen, zodat je een 2 randen krijgt van 4 centimeter krijgt.
- Smeer deze weer in met wat kaascrème.
- Herhaal dit vouwen en smeren 3 keer, totdat de plakken naar elkaar toe komen.
- Smeer op 1 kant wat kaascrème en vouw beide kanten op elkaar.
- Zet de plak koud in de diepvries.
- Snijd de afgekoelde reep in plakjes van een halve centimeter dik.
- Leg de vlinders op de bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de vlinders uit de oven en bestrooi nog met wat zout.
Gevulde kaaskoekjes
- Pak de deegplak van 30 centimeter en leg het op een bakplaat met bakpapier.
- Klop het eigeel los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
- Snijd 8 gelijke lange plakken met de pizzaroller.
- Verdeel de plakken in vierkantjes.
- Bestrooi ⅓ van de vierkantjes met zwarte sesamzaad.
- Bestrooi ⅓ van de vierkante plakjes met gewone sesam.
- En leg op de andere vierkante plakjes een amandel.
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Kaaskoekjes vullen
- Slap je overgebleven kaasbotercrème af met de slagroom. Voeg steeds beetje voor beetje toe terwijl je mixt.
- Vul een spuitzak met de vulling.
- Snijd de koekjes voorzichtig horizontaal doormidden.
- Vul ze met de kaascrème.
- Koekjes klaar? Borrelen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.