Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bakbenodigheden
- Deegroller
- Deegprikker of vork
- Kwastje
- Hoornpennen
- Bakplaat, bekleed met bakpapier
- Spuitzak
Bereidingswijze
- Rol het bladerdeeg uit tot ongeveer 2 millimeter dik en prik er heel veel gaatjes in, zodat het tijdens het bakken niet te veel gaat werken.
- Snijd het deeg in dunne repen en bestrijk deze lichtjes met water.
- Wikkel de deegrepen om de hoornpennen; maak ze niet te groot, het moeten kleine hapjes worden.
- Leg de hoorntjes op de bakplaat, strijk af met ei laat nog 20 minuten rusten.
- Bak de hoorntjes op 180 ⁰C in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Verwijder na het bakken zo snel mogelijk de hoornpennen om te voorkomen dat ze vastplakken.
- Zet ze daarna nog een paar minuutjes terug in de oven om de binnenkant te laten drogen.
- Laat afkoelen.
- Klop voor de kaascrème de boter op tot hij wit en luchtig is.
- Voeg de kaas toe en meng goed.
- Verwarm de slagroom licht in een pannetje en voeg toe aan de botermassa.
- Klop op tot een mooie mousse en breng op smaak met zout en peper en eventuele overige smaakmakers.
- Doe de kaascrème in een spuitzak en vul de hoorntjes hiermee.
- Garneer met een beetje extra geraspte kaas en fijngehakte peterselie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.