Benodigdheden
- Deegroller
- Steelpan
- Spuitzak + klein spuitmondje
- Bakplaat
- Bakpapier
- Handmixer
- Bloemvormig sjabloon
- Hakmolen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak van papier of karton een bloemvormig sjabloon.
Bladerdeeg
- Rol het bladerdeeg mooi dun uit op een met bloem bestoven snijplank.
- Leg de plank met het deeg in de vriezer.
- Ga verder met het soezenbeslag.
Soezenbeslag
- Breng de melk met de boter en zout aan de kook op laag vuur.
- Zorg dat de boter is gesmolten voordat de melk kookt.
- Zeef de bloem en voeg deze in 1 keer toe als de melk kook.
- Laat al roerend met een houten lepel koken tot het deeg mooi begint te glanzen en loskomt van de pan.
- Haal de pan van het vuur, doe het deeg in een kom en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren los en klop ze beetje bij beetje met de mixer door het deeg.
- Schep het beslag in de spuitzak met klein spuitmondje.
Kaascrème
- Klop de boter met de kaas los.
- Verwarm de slagroom een beetje en schenk de warme room bij de kaascrème.
- Klop tot een luchtige crème en breng op smaak met mosterd, peper en zout.
- Schep de kaascreme in een spuitzak.
Tomatentapenade
- Doe alle ingrediënten in de hakmolen en maal tot een tapenade.
- Hoe langer je maalt, hoe fijner de structuur. Bepaal zelf wat je lekker vindt.
Opbouw
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
- Snijd met behulp van het bloemvormige sjabloon 3 bloemen uit het bladerdeeg.
- Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Spuit een nette, dunne rand van het soezendeeg als blaadjes op de bloemen.
- Bak de bloemen in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Vul de afgekoelde kaasbloemen met kaascrème.
- Maak in het midden een hartje van de tomatentapenade.
- Garneer de kaasbloemen met eetbare bloemen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.