Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakpapier
- Bakplaat
- Deegroller
- Spuitzakken
- Gekarteld spuitmondje ø 16
- Soezen vul spuitmondje
- Vershoudfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg spuitzakken met gekarteld spuitmondje ø 16 klaar.
Craquelin
- Verdeel de ingrediënten in 2 delen.
- De ene helft is voor de rode craquelin, de andere helft voor de zwarte.
- Meng in 2 verschillende kommen de ingrediënten met de vlinderhaak tot een egaal deeg.
- Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte tussen 2 bakpapiertjes.
- Leg beide deegjes in de vriezer tot je ze nodig hebt.
Pâte à choux
- Breng het zout, suiker, melk, boter en water samen aan de kook.
- Voeg, als het kookt, de gezeefde bloem toe.
- Roer goed door elkaar en gaar het deeg al roerend in de pan tot het van de randen loslaat.
- Doe het beslag in de kom van de mixer en klop de eerste warmte er van af met een vlinderhaak.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Let goed op de consistentie, want je hebt misschien niet al het ei nodig.
- Weeg de helft van het deeg af en kleur dat rood met kleurpoeder.
- Doe beide beslagjes in een spuitzak met gekarteld spuitmondje ø 16.
- Spuit mooie eclairs op het bakpapier op de bakplaat.
- Pak de craquelin uit de vriezer en snijd ze op maat, zodat ze precies op de eclair passen.
- Leg de rode craquelin op de rode soezen en de zwarte op de gewone soezen.
- Bak de eclairs in zo’n 30 minuten af.
Oolong vulling
- Breng de melk met oolong thee aan de kook en laat de thee trekken.
- Haal – als de thee getrokken is – de melk door een zeef.
- Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg zowel het stokje als de merg toe.
- Voeg de helft van de suiker toe en breng weer aan de kook.
- Meng in een ander bakje de eieren met de rest van de suiker, gezeefde maïzena en bloem.
- Voeg een scheutje warme melk toe aan de eieren en maak familie.
- Giet alles terug in de pan en laat al roerend indikken.
- Voeg tot slot de boter in blokjes toe, roer tot alles is gesmolten.
- Giet op een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen.
Frambozenvulling
- Breng de frambozen, suiker, citroenrasp, -sap en water aan de kook.
- Laat 5 minuten inkoken.
- Meng ondertussen de eierdooiers, maïzena en zout.
- Maal het frambozenmengsel fijn met de staafmixer en haal door een zeef.
- Giet een scheutje bij de eieren, roer goed door.
- Giet alles terug in de pan en laat al roerend indikken.
- Voeg tot slot de boter in blokjes toe, roer tot alles is gesmolten.
- Giet op een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen.
Vullen
- Klop beide vullingen een beetje los en doe ze in een spuitzak met soezen vul spuitmondje.
- Maak voorzichtig 2 kleine gaatjes aan de onderkant in de eclairs.
- Vul de rode eclairs met frambozenvulling.
- Vul de zwarte eclairs met oolong vulling.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.