Voorbereiding
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Bekleed de bakringen met bakpapier en zet op een bakplaat met bakpapier.
- Leg de spuitzakken met gladde mondjes vast klaar.
Bakgereedschap
- 3 vierkante bakringen van 16 x 16 centimeter
- uitstekers ijssterren/bloemen
- bakpapier
- taartzaag
- 4 gladde spuitmondjes
- 4 spuitzakken
- 4 schaaltjes
- 4 glazen
- deegroller
Bereiding Biscuit 1
- Zet 3 beslagkommen, 4 schaaltjes en 4 glazen klaar.
- Splits de eieren. Verdeel de eidooiers over de glazen zoals onderstaand aangegeven per biscuit.
- Meng in een grote kom 225 gram bloem, 45 gram maïzena, en zout door elkaar.
- Klop alle eiwitten stijf. Weeg ook gelijk het totaalgewicht van de eiwitten. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
- Rasp de sinaasappels boven het eiwit en schep kort door.
Bruin biscuit
- Meng de ingrediënten samen.
Lichtroze biscuit
- Meng de ingrediënten samen.
Donkerroze biscuit
- Meng de ingrediënten samen.
Turquoise biscuit
- Meng de ingrediënten samen.
Bereiding biscuit 2
- Stort de verschillende kleuren biscuitbeslag in de spuitzakken.
- Verdeel het beslag over de vierkante vormen zodat je een afbeelding krijgt van een boom. Zie foto.
- Bak de biscuits in ca. 25 minuten op 180 graden gaar.
Bloesem
- Maak ‘bloesem’ door de fondant dun uit te rollen en met een rond spuitmondje uit te steken. Laat de fondantrondjes drogen.
Crème
- Meng de bloem en de melk. Schenk door een zeef in een pannetje.
- Breng aan de kook, blijf constant roeren.
- Wanneer het dikker wordt; schenk het uit over een plaatje of ondiep bord en dek af met folie. Laat afkoelen.
- Klop de boter met de poedersuiker wit en romig en voeg dan in delen het bloem-melk-mengsel toe.
- Wanneer de crème klaar is: hou twee eetlepels crème achter en voeg daar de ca. 2 theelepels cacaopoeder aan toe, zodat het dezelfde kleur heeft als het chocolade biscuit. Vul hiermee later tussen de lagen biscuit de boom en de takken wat op, zodat je geen witte strepen ziet.
Frambozenroom
- Verwarm de frambozen met een beetje water en suiker.
- Druk door een zeef en verwarm opnieuw. Los hier de gelatine in op.
- Meng er wat citroenrasp door (naar smaak). Zet apart om iets af te koelen.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel het afgekoelde frambozenmengsel erdoor.
- Voeg wat stukjes verse frambozen toe.
Gekarameliseerde pistache
- Verhit in een pannetje de suiker en het water en voeg de nootjes hieraan toe, zorg dat ze een wit laagje hebben. Laat afkoelen op een siliconen mat of op bakpapier en maal ze in een molentje niet al te fijn.
Samenstellen
- Snijd de bovenkanten van de biscuits af (dun laagje).
- Snijd de biscuits in dunne plakken.
- Verdeel over de groene lagen een klein beetje crème en pistache.
- Bestrijk de roze lagen met frambozenroom. Zorg dat bovenin 2 ‘tunnels’ ontstaan, vul deze met bloesem en dek af met biscuit.
- Strijk af met crème en bekleed met wit fondant.
- Decoreer met zilveren pareltjes en sneeuwvlokken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.