E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Janhagel van Anna

Anna maakt janhagel: een typisch Nederlands koekje. Gebruik bij voorkeur Zeeuwse bloem voor die lekkere brosse smaak.

Anna

Recept van
Anna

(9) reviews

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 175 gram zachte roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 40 gram suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

  • Doe de zachte boter, basterdsuiker en zout in een kom en meng alles door elkaar
  • Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en kneed alles tot een deeg
  • Verpak het deeg in plastic en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit in een vierkant met een dikte van 3 mm
  • Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei
  • Strooi er wat amandelschaafsel en suiker op en druk dit zachtjes aan
  • Bak de koekjes in 20-25 minuten gaar
  • Als de koek uit de oven komt, snijd deze gelijk in repen van 3 bij 7 centimeter, je kunt dit het beste doen met een pizzames
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.