Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 3x springvorm van ø 20 centimeter
- Bakpapier
- Modelleerset voor fondant
- Taartkarton ovaal/rechthoekig
- Taartkarton klein
- Dowels
- Deegroller
- Siliconen bakmat
- Spuitzakken
- Digitale suikerthermometer
- Groot taartrooster
- Blender
- Bruine papieren zak die over een hoofd heen past
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte of 170 graden hetelucht.
- Vet de bakvormen goed in en bekleed ze met bakpapier.
Cakes
- Maak het beslag in 2 delen vanwege de hoeveelheid.
- Klop de boter en de basterdsuiker luchtig in de mixer.
- Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en mix nog enkele minuten door.
- Spatel de bloem, amandelmeel, maizena en bakpoeder door het beslag tot er geen klontjes meer te zien zijn.
- Verdeel het beslag over 3 bakvormen van ø 20 centimeter en bak de cakes in ongeveer 25 minuten gaar.
- Herhaal deze stappen met de andere helft van de ingrediënten.
Fruitpuree
- Verwarm het fruit en de suiker in een pan tot het fruit zacht is geworden.
- Schep de inhoud in een blender en pureer.
- Zet opzij tot gebruik.
Botercrème
- Klop de eidooiers luchtig.
- Verhit de agavesiroop en de suiker met een klein beetje water tot 118 graden.
- Schenk dit mengsel langzaam rustig kloppend bij de eidooiers.
- Klop de inhoud op hoge snelheid op tot het is afgekoeld.
- Klop daarna de boter blokje voor blokje door het eimengsel.
- Laat nog 5 tot 10 minuten opkloppen op gemiddelde snelheid en voeg de fruit puree toe.
- Laat nog een minuut doorkloppen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Opbouw
- Leg 1 cake op het taartkarton en snijd de voor- en achterkant recht.
- Leg de afgesneden delen links en rechts tegen de cake aan.
- Besmeer met de fruitpuree en botercrème en beleg met vruchtjes.
- Leg hier de tweede cake op en herhaal de vorige stappen tot je nog 2 stukken cake over hebt.
- Bij de 4e cake gebruik je alleen botercrème om in te smeren.
- Verstevig de cake met dowels.
- Leg daarop een klein taartkarton.
- Stapel daarop de overgebleven cakes met een vulling van fruit puree, botercrème en vruchten.
- Ga zo verder tot je de vorm van een hoofd kan uitsnijden.
- Maak de contouren van het hoofd en schouders met een kartelmes in de cake en smeer af met botercrème.
- Rol de beige fondant uit met behulp van de siliconen bakmat en bekleed hiermee het hoofd. Maak ook een neus.
- Maak van wit en blauw fondant 2 grote ogen en plak ze met een beetje water vast.
- Ga daarna verder met het jasje
- Leg de rode, blauwe en gele fondant naast elkaar en rol dit dun uit.
- Bekleed hiermee de buste als een jasje.
- Rol daarna een klein beetje zwarte fondant uit en snijd er een vlinderdasje uit. Leg een bolletje zwarte in het midden van het vlinderdasje als knoop en bevestig dit aan de buste.
- Maak van zwarte fondant 2 wenkbrauwen.
- Kneed wat wit en rood fondant door elkaar tot een zachtroze tint. Maak hiervan de mond en haren.
- Knip twee ogen en een mond in een bruine papieren zak en schuif deze over het hoofd.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.