Benodigdheden voor Jaffa Cakes
- Siliconen bakvorm ‘savarin mini’
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Steelpan
- Spuitzak
- Kleine spuitzak
- Thermometer
- Bakpapier
- Bakspray
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de bakvorm in met bakspray.
Amandelcake
- Draai de amandelspijs in de mixer 1 minuut los met een platte menghaak.
- Voeg de boter toe en mix tot een geheel.
- Voeg het ei toe en mix maximaal 1 minuut door.
- Schraap de kom langs de randen schoon en mix nog kort door totdat alles gemengd is en geen klontjes meer bevat.
- Zeef de bloem boven de kom en mix tot een glad beslag.
- Schep het beslag in een spuitzak en vul de bakvorm met een ronddraaiende beweging.
- Zet de bakvorm op een bakplaat en bak de cakes in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer of ze stevig zijn en mooi terugveren.
- Stort de cakes op een rooster en laat ze afkoelen.
Jam
- Verwarm de puree in een steelpan op middelmatig vuur en voeg de suiker in delen al roerend toe.
- Blijf roeren totdat de suiker opgelost is.
- Breng het geheel aan de kook en laat 4 minuten koken.
- Schenk de warme jam in een schaal.
- Laat afkoelen op het aanrecht en vervolgens in de koelkast.
Jaffa Cakes vullen
- Leg bakpapier op een plank die in de vriezer past en leg de cakejes op de plank.
- Roer de afgekoelde jam door en schep in een spuitzak.
- Knip een kleine punt van de spuitzak en vul de holle ruimtes van de cakejes met jam.
- Zet de cakejes in de vriezer.
Chocolade topping
- Smelt de cacaoboter.
- Smelt 165 gram pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom.
- Haal de kom van de pan en voeg de overige chocolade toe.
- Laat even staan en roer door totdat alle chocolade gesmolten en goed gemengd is.
- Schenk over in een hoog schaaltje dat breed genoeg is om de cakejes erin te dopen.
- Laat de chocolade afkoelen tot 31 ºC.
- Verdun de chocolade met 1 tot 2 eetlepels gesmolten cacaoboter en roer goed door.
Opbouw van de Jaffa Cakes
- Haal de bevroren cakejes uit de vriezer.
- Prik met een vork in de platte kant van een cakeje en doop het cakeje tot de rand in de chocolade.
- Leg het cakeje op een rooster en voorzie op deze manier alle cakejes van een chocoladeglazuur.
- Smelt 100 gram melk chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom.
- Haal de kom van de pan en voeg de overige chocolade toe.
- Laat even staan en roer door totdat alle chocolade gesmolten en goed gemengd is.
- Laat de chocolade afkoelen tot 30 ºC.
- Vouw een cornetje van bakpapier of pak een klein spuitzakje en vul met de melkchocolade.
- Knip een kleine punt van het cornetje/spuitzakje en spuit op ieder cakeje dunne lijntjes over het chocoladeglazuur.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.