Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Kookthermometer
- Garde
- Kwast
- Deegkrabber
- Tulbandvorm
- Taartrooster
- Vershoudfolie
- Spuitzak
- Spuitmondje
- Zeef
- Rasp
- Mengkom
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Tulband
- Wel de cranberry’s circa 15 minuten in een bak met lauwwarm water.
- Boen en rasp de schil van de sinaasappel.
- Verhit een pan met melk, boter, sinaasappelrasp en gembersiroop tot 35 graden.
- Haal de pan van het vuur, voeg de gist toe en laat oplossen.
- Schenk het melkmengsel in een mengkom en zeef bloem, kaneelpoeder en zout erboven.
- Kneed het deegmengsel in de keukenmachine tot een soepel deeg.
- Dek de kom vervolgens af met vershoudfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
- Laat ondertussen de cranberry’s uitlekken op een theedoek en dep ze voorzichtig droog.
- Voeg cranberry’s en suiker aan het deeg toe en kneed goed door.
- Vorm vervolgens een bol van het deeg en laat 20 minuten rijzen.
- Vet de tulbandvorm in met boter.
- Vorm opnieuw een bol van het deeg en druk een gat in het midden. Laat de deegbol in de tulbandvorm zakken en laat opnieuw 45-60 minuten rijzen.
- Plaats de tulbandvorm in de voorverwarmde oven, draai de temperatuur naar 200 graden en bak het brood in 35 minuten goudbruin en gaar (kerntemperatuur van 95 graden).
- Laat het brood afkoelen op een taartrooster.
Garnering
- Klop de boter luchtig in de keukenmachine.
- Schep de boter in een spuitzak met spuitmondje.
Afwerken/decoratie
- Bestrooi het brood met poedersuiker en serveer met een toefje luchtige boter.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.