Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mangochutney
- Snipper de ui, knoflook, gember en chilipeper.
- Fruit dit aan in een beetje olijfolie.
- Voeg alle specerijen toe en bak ze kort mee tot de geuren goed vrij komen.
- Doe de bruine suiker en de limoensap erbij.
- Snijd ondertussen de mango’s in kleine blokjes en doe ze bij het mengsel.
- Laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Als het te droog is, doe er dan een slokje water bij.
- Pureer de chutney, maar zorg dat er nog wat stukjes mango heel blijven.
Samosa’s
- Rol het gehakt in een braadpan in een beetje olijfolie, tot het licht gegaard is.
- Voeg de ui, knoflook en de chili peper toe.
- Bak dit ongeveer 5 minuten zachtjes mee.
- Voeg de specerijen toe, bak ze even mee. De verhitting zorgt dat de geuren en smaken vrij komen!
- Roer de kikkererwten, doperwten, tomatenpuree door het mengsel. Voeg als laatste de koriander toe.
- Draai het vuur uit.
- Snijd de filodeeg in lange banen, van ongeveer 10 x 25 cm. Leg het filodeeg onder een klamme theedoek om uitdrogen te voorkomen.
- Leg steeds 3 velletjes op de werkbank en kwast ze in met olijfolie.
- Leg een ruime eetlepel van de vulling op een hoekje, en leg er een stukje geitenkaas op.
- Vouw het deeg steeds een ‘driehoekje’ om. Zorg ervoor dat de naadje plakken met de olijfolie.
- Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kwast de samosa’s licht in met olijfolie en bak ze ongeveer 15 minuten op 200 graden in de oven.
- Serveer de samosa’s met de mangochutney als gezellig hapje!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.