Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Kwastje
- Vershoudfolie
- Hakmolen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de bakplaat ruim in met 7 eetlepels olijfolie.
Deeg
- Meng het lauwe water en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost.
- Voeg de gist toe en laat 5 minuten werken tot er bellen ontstaan.
- Verwarm het mosterdzaad in een pannetje en laat de zaadjes knappen.
- Voeg de helft van het bloem, het zout, de kurkuma en het mosterdzaad toe aan het gistmengsel en mix het door elkaar tot het samenkomt.
- Voeg vervolgens, al mixend, 4 eetlepels olijfolie toe.
- Voeg dan als laatste de rest van het bloem toe en mix tot het deeg loskomt van de kom. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Doe het deeg daarna in een ingevette kom en laat deze afgedekt voor ongeveer 15 minuten rijzen.
- Stort het gerezen deeg op de ingevette bakplaat en rek het, met ingevette handen, uit tot ongeveer de randen van de bakplaat.
- Laat het deeg nogmaals voor zo’n 15 tot 20 minuten rijzen.
- Maak enkele deuken in het focacciadeeg
- Meng 1 deel olijfolie met 1½ deel Chaat Masala en bestrijk de focaccia hiermee.
- Versier de focaccia met de chutney’s en de toppings.
- Bestrooi met zeezout.
- Bak de focaccia in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.
Korianderchutney
- Voeg alle ingrediënten samen en hak fijn tot er een dikke chutney ontstaat.
Tomatenchutney
- Voeg alle ingrediënten samen en hak fijn tot er een dikke chutney ontstaat.
- Verwarm de tomatenchutney vervolgens om deze in te dikken tot jam-dikte.
Versieren
- Snij de groente in de gewenste vormen.
- Gebruik de verschillende chutney’s als achtergrond van de bloem door deze in een cirkelvorm op de focaccia te smeren.
- Leg de gesneden groentes zo neer dat er bloemen ontstaan op de focaccia.
- Gebruik de bosuien als stengels van de bloemen.
- Besprenkel de focaccia vervolgens met grof zeezout.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.