Bakgereedschap
- Pizzasteen
- Pizzaschep
- Deegroller
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Voeg de bloem samen met olijfolie en zout aan een kom toe en roer goed door.
- Schenk langzaam 100 milliliter lauwwarm water toe en kneed tot er een deegbal ontstaat.
- Kneed de deegbal vervolgens 10-12 minuten tot een elastisch geheel en laat een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Bestuif vervolgens het aanrecht met een beetje bloem en rol de deegbal met een deegroller uit tot een dunne plak.
- Snijd het deeg met een scherp mes in de vorm van een hart en plaats deze op een met bloem bestoven pizzaschep.
- Bestrijk het deeg rijkelijk met het crème fraîche-mengsel tot ongeveer 1 centimeter van de rand.
- Verdeel vervolgens de brie netjes over de bodem en volg met de ham en de perziken.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 10-15 minuten goudbruin.
Topping
- Was en snijd de wilde perziken om de pit heen in gelijke partjes.
- Snijd de brie in gelijke plakken.
- Meng de sour cream met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
- Ga verder met het deeg.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.