E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

In vuur en vlam

Deze parel van een flammkuchen is rijkelijk belegd met romige brie en heeft een fris zoetje dankzij de toegevoegde perzik.

Kim G (2018)

Recept van
Kim G (2018)

Hartig
(3) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout

Topping

  • 150 milliliter sour cream
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper
  • 175 gram flinterdunne plakken proscuitto ham
  • 200 gram brie
  • 3 wilde perziken

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Deegroller

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Voeg de bloem samen met olijfolie en zout aan een kom toe en roer goed door.
  • Schenk langzaam 100 milliliter lauwwarm water toe en kneed tot er een deegbal ontstaat.
  • Kneed de deegbal vervolgens 10-12 minuten tot een elastisch geheel en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif vervolgens het aanrecht met een beetje bloem en rol de deegbal met een deegroller uit tot een dunne plak.
  • Snijd het deeg met een scherp mes in de vorm van een hart en plaats deze op een met bloem bestoven pizzaschep.
  • Bestrijk het deeg rijkelijk met het crème fraîche-mengsel tot ongeveer 1 centimeter van de rand.
  • Verdeel vervolgens de brie netjes over de bodem en volg met de ham en de perziken.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 10-15 minuten goudbruin.

Topping

  • Was en snijd de wilde perziken om de pit heen in gelijke partjes.
  • Snijd de brie in gelijke plakken.
  • Meng de sour cream met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Ga verder met het deeg.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.