Bakgereedschap
- Taartpan van ø 25 centimeter
- Gekartelde uitstekers ø 3 centimeter
- Patroon van yoga poses
- Acetaatfolie
- Klein rond spuitmondje
- Standmixer met toebehoren
- Hakmolen
- Deegroller
- Rasp
- Taartrooster
- Paletmes
- Spuitzakken klein en groot
- Garde
- Thermometer
Voorbereiding
- Vet een taartpan van ø 25 centimeter in. Bedek de bodem met bakpapier. Vet het papier ook in.
- Leg acetaatfolie klaar.
- Leg een grote spuitzak klaar.
- Leg een kleine spuitzak met een klein rond spuitmondje klaar.
- Teken of print een patroon van yoga poses.
- Week de gelatine in koud water.
- Rasp de citroenen.
- Hak de rozemarijn fijn voor je biscuit.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Marsepein
- Maal de amandelen met de poedersuiker fijn in een hakmolen.
- Voeg het eiwit en eventueel enkele druppels water toe totdat het een mooie gebonden massa is.
- Geef je marsepein een zachtgele tint met de kleurstofpasta.
- Verpak in folie en laat (enkele uren) rusten in de koeling.
Champagnemousse
- Breng 300 milliliter champagne aan de kook.
- Roer de overige 50 milliliter champagne met de custardpoeder tot een papje.
- Voeg het custardpapje toe aan de kokende champagne en laat al roerend een paar minuten koken op laag vuur.
- Haal van het vuur.
- Klop de eidooiers luchtig met de suiker.
- Knijp de gelatine uit en meng door de warme custard.
- Meng de custard door de eiermassa.
- Koel de massa af tot 40 graden.
- Klop de slagroom lobbig en meng door de custardmassa.
- Schenk in een spuitzak en leg in de koeling.
Lemoncurd met rozemarijn
- Verwarm de suiker, boter en citroenrasp au bain-marie totdat alles gesmolten is.
- Voeg het citroensap toe en roer door.
- Klop de eieren los en voeg toe.
- Blijf verwarmen en regelmatig roeren totdat de massa bindt en dikker wordt. Dit kan 15 tot 20 minuten duren. Als het klaar is, heeft het de dikte van yoghurt.
- Doe 150 gram lemoncurd in een apart bakje. Dit heb je straks nodig voor de citroen botercrème.
- Voeg aan de overige lemon curd vier hele takjes rozemarijn toe.
- Laat beide porties afkoelen tot kamertemperatuur.
- Haal de takjes rozemarijn er pas uit als je de lemon curd gaat gebruiken.
Eierbiscuit
- Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf en voeg als de eiwitten loskomen 120 gram van de suiker toe.
- Blijf kloppen totdat het eiwit glanst en pieken vormt.
- Klop de eidooiers op met de overige 60 gram suiker totdat het mengsel bleek en romig is.
- Spatel het eiwit door de dooiers.
- Spatel de droge delen door het beslag.
- Spatel de citroenrasp en de gehakte rozemarijn door het beslag.
- Giet in de ingevette taartpan.
- Bak het biscuit 18 tot 20 minuten in de oven.
- Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, stort het biscuit op een rooster en laat verder afkoelen.
Citroenbotercrème
- Breng de suiker en het water in een pan aan de kook tot 116 graden.
- Klop ondertussen de eieren romig en wit in de standmixer.
- Giet het suikerwater in een dunne straal bij de eieren en klop tot kamertemperatuur.
- Voeg de boter in delen toe en klop tot de crème wit en romig is.
- Voeg tot slot de lemoncurd (op kamertemperatuur) toe.
- Laat de crème tenminste een half uur opstijven in de koeling.
Garnering
- Rol de op kleur gebrachte marsepein uit en steek er 13 gekartelde cirkels uit.
- Breng de chocolade op temperatuur door te tableren of te enten (eindtemperatuur 31-32 graden).
- Doe de chocolade in de spuitzak met een klein rond spuitmondje.
- Spuit 12 verschillende yoga-poses op de marsepeinen cirkels.
- Spuit een rondje, zes hartjes en wijzers op acetaatfolie en laat uitharden.
Opbouw
- Snijd het biscuit in drie gelijke delen.
- Spuit een cirkel citroen botercrème langs de buitenrand van de eerste laag biscuit.
- Besmeer de rest van de plak met de rozemarijn lemoncurd.
- Leg de tweede laag biscuit erop.
- Spuit een cirkel citroen botercrème langs de buitenrand van de tweede laag biscuit.
- Vul het binnenste deel op met champagnemousse en zet in de koeling om op te stijven.
- Leg de bovenste plak biscuit erop en zet in de koeling.
- Smeer de taart aan de zijkant en bovenkant af met citroen botercrème en zet in de koeling.
- Besmeer de taart nogmaals met een laag botercrème en werk de zijkant ‘naked’.
- Spuit op de plaats van de uren een toef citroen botercrème.
- Leg de cirkels met de yoga poses op de uren.
- Plak het rondje met botercrème in het midden van de taart en de wijzers op 5 minuten voor 12.
- Versier de zijkant van de taart met de chocolade hartjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.