Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak sjablonen voor de kerststal van papier of karton.
- 3-D kerstboomuitsteker.
Staldeeg
- Doe bloem, zout en kruiden in een kom.
- Klop boter en suiker luchtig.
- Voeg de golden syrup toe en meng er 1 voor 1 eieren door.
- Kneed er als laatste in gedeeltes het bloem door.
- Deel het deeg in tweeën, rol in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd de figuren er uit.
- Leg op een bakplaat en bak de koeken in 16-18 minuten in de oven. Maar blijf goed opletten: als het deeg dunner is, brandt het sneller aan. Dikkere koeken hebben juist langer nodig.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200˚C.
Boomdeeg
- Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom.
- Klop boter en suiker luchtig.
- Voeg vervolgens ei en vanille-extract toe en klop goed door.
- Voeg het bloemmengsel in gedeeltes toe en kneed tussentijds goed door.
- Rol het deeg uit en steek de kerstboom uit met behulp van een vormpje.
- Meng 1 eidooier met groene kleurstof en kleur de boom met kwastje. Doe hetzelfde met de zwarte kleurstof en kleur de stam.
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze 7-8 minuten in de warme oven.
Icing
- Klop de eiwitten op en voeg poedersuiker en melk toe.
- Meng tot een stevige en gladde icing.
- Doe in een spuitzak.
Samenstellen
- Bouw het stalletje op met behulp van de icing.
- Decoreer de stal met de overgebleven icing.
- Bestuif de stal uiteindelijk met een laagje poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.