Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Bakplaten
- Bakpapier
- Staafmixer
- Mengkom
- Steelpan
- Mallen (naar keuze, voor decoratie)
- Deegroller
- Suikerthermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Glutenvrij biscuit
- Klop eieren, eiwitten, suiker, vanillesuiker en zout luchtig.
- Meng meelsoorten, haal door een zeef, voeg aan eiermengsel toe en meng goed.
- Verdeel over ingevette bakvormen, plaats in de voorverwarmde oven en bak in circa 30 tot 40 minuten gaar.
- Laat vervolgens afkoelen en snijd in 4 gelijke lagen.
Bananencrème
- Week blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Verhit in een kom 100 gram slagroom, eierdooiers en glucose al kloppende au bain-marie op tot 80 graden.
- Haal de kom voorzichtig van het vuur en laat de gelatine in het mengsel oplossen.
- Klop de overige slagroom zeer stijf en pureer ondertussen de bananen met een staafmixer tot een gladde puree.
- Meng tot slot alles goed door elkaar en plaats tot gebruik in de koelkast.
Swiss meringue
- Swiss meringue maken door de zes eiwitten in een volledige schone keukenmachine stijf te kloppen.
- Suiker met water opkoken tot minimaal 120 graden.
- Suikerstroop langzaam bij de eiwitten gieten en opkloppen tot het mengsel is afgekoeld.
- Smelt ondertussen witte chocolade au bain-marie tot 39 graden en laat afkoelen.
- Hak hazelnoten in de foodprocessor tot een pasta.
- Verdeel Swiss meringue in twee gelijke delen.
- Spatel door de ene helft de chocolade en door de andere helft de hazelnotenpasta.
Marsepein
- Maak marsepein door in de keukenmachine alle ingrediënten pulserend fijn te malen.
- Voeg druppels water toe tot er een mooie fijne structuur ontstaat.
- Rol marsepein uit op een met poedersuiker bestoven aanrecht.
Decoratie
- Witte chocolade tempereren en in malletjes naar keuze gieten.
Opbouwen/decoreren
- Afgekoelde biscuit in een geprepareerde vorm opbouwen met de drie verschillende crèmes.
- De bovenlaag moet de witte chocolade crème zijn.
- De taart in de vriezer vast laten opstijven.
- De opgesteven taart bekleden met marsepein en de taart met decoratie en bladgoud afwerken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.