Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Klop de slagroom van alle Crème diplomate stijf en zet in de koelkast tot gebruik.
Soezen
- Breng in een pan water, boter en zout aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en voeg de gezeefde bloem toe.
- Zet de pan weer op het vuur en roer voortdurend met een spatel tot het deeg van de panwand loslaat.
- Schep het deeg over in een beslagkom met mixer en klop één voor één de eieren erdoor.
- Spuit met een glad spuitmondje (8mm) 3 grote soezen en 3 kleine soezen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20-25 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Crème au beurre
- Kook het water en de suiker tot een suikerstroop (121°C).
- Klop de eidooier in de mixer tot een schuimige massa, giet de suikerstroop erbij en klop koud.
- Zet de stand van de mixer lager en voeg beetje bij beetje de boter met vanille-extract erbij.
- Schep de crème au beurre over in een spuitzak en zet tot gebruik in de koelkast.
Crème diplomate met mango & limoen
- Breng in een pannetje de mango- en limoensap aan de kook.
- Roer in een kom de eidooier met de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
- Schenk een beetje warm sap erbij en roer goed door.
- Giet het eidooiermengsel bij het sap in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur, giet het mengsel op een plat bord en laat goed afkoelen.
- Spatel 63 gram opgeklopte slagroom erdoor.
Crème diplomate met pure chocola & lavendel
- Breng in een pannetje de melk, cacaopoeder en lavendelknoppen aan de kook.
- Roer in een kom de eidooier met de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
- Schenk een beetje van de warme melk bij het eidooiermengsel en roer goed door.
- Giet dit bij de rest van de melk in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en giet het mengsel door een zeef op een plat bord.
- Laat goed afkoelen.
- Spatel door 63 gram opgeklopte slagroom.
Crème diplomate met sinaasappel & Grand Marnier
- Breng in een pannetje de sinaasappelsap met de Grand Marnier aan de kook.
- Roer in een kom de eidooier met de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
- Schenk hier wat van het warme sap bij en roer goed door.
- Giet het eidooiermengsel bij de rest van de sap in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur, giet het mengsel op een plat bord en laat goed afkoelen.
- Spatel door 63 gram opgeklopte slagroom.
Samenstellen en glazuur
- Vul telkens een grote en kleine soes met een van de crèmes diplomates door de vulling door een klein gaatje in de bodem te spuiten.
- Verwarm de fondant au bain-marie en verdeel over 3 kommetjes.
- Kleur elk kommetje fondant met een kleurstof.
- Doop elk setje soezen in een andere kleur fondant en zet ze op een serveerschaal.
- Spuit op de grote soes een toefje crème au beurre.
- Plaats de kleine soes er bovenop en spuit rondom de opening toefjes crème au beurre om het vast te zetten.
- Zet op een serveerschaal voor opdienen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.