Hot Cross Buns Deeg
- Doe het bloem, de gist, het suiker, de Mixed Spice, het zout en de krenten in een grote mengkom.
- Tip! Als je geen “Mixed Spice” kunt kopen, zou je speculaaskruiden kunnen gebruiken of alleen kaneel, maar dit smaakt wel anders. (Verwar Mixed Spice niet met 5-Spice, het zijn andere kruidencombinaties)
- Smelt de boter in een pannetje, voeg de melk hieraan toe en verwarm het tot handwarme temperatuur.
- Voeg het melk mengsel en het ei toe aan het droge mengsel.
- Gebruik een mes om alles goed te mengen en meng het laatste beetje met de hand.
- Stort het deeg nu op een met bloem bestuifde werkplek en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het glad is. (Je kunt hiervoor ook een keukenmachine met deeghaak gebruiken.)
- Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek deze met vershoudfolie.
- Laat het deeg in een warme, tochtvrije plek 1½ uur rijzen of totdat het verdubbeld is.
- Vet een bakvorm van ongeveer 18×22 cm in.
- Neem het deeg uit de kom en druk de lucht eruit.
- Kneed daarna het deeg ongeveer 30 seconden.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke hoeveelheden en maak er bolletjes van.
- Leg de bolletjes Hot Cross Buns deeg naast elkaar in de vorm. Bedekt ze lichtjes met vershoudfolie en laat ze 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek of totdat het verdubbeld is.
- Verwarm een oven op 170 graden hetelucht.
Bloempasta
- Maak nu de bloempasta. Doe er indien nodig iets extra water bij.
- Giet de pasta in een stevig plastic zakje en zet het opzij tot verder gebruik.
- Als de bolletjes deeg gerezen zijn, knip het hoekje uit het (spuit)zakje met bloempasta en maak kruisjes op de deegbolletjes.
Afstrijken van de Hot Cross Buns
- Bak de Hot Cross Buns in 25-30 minuten gaar. Meng ondertussen de jam met water.
- Bestrijk de bolletjes met het glazuur terwijl ze nog warm zijn.
- Serveer de Hot Cross Buns warm en besmeer ze met roomboter.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.