Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Rasp
- Zeef
- Madeleine bakblikken
- Spuitzakken
- 100 cocktailprikkers
- Bakrooster
- Bloemen
- Lint
- 2 hoge taartdummies
Voorbereiding
- Vet de madeleine bakvorm goed in.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Limoen en matcha madeleines
- Smelt de boter tot hij lichtbruin kleurt en laat afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker.
- Zeef de bloem en amandelpoeder en spatel door het eiwitmengsel.
- Rasp de limoenen en voeg sap van 1 limoen toe.
- Spatel de afgekoelde boter door het beslag.
- Verdeel het beslag in 2 delen en schep door de ene helft 2 theelepels matcha.
- Doe het beslag in spuitzakken en laat het terugkoelen in de koelkast.
- Spuit het beslag in de ingevette madeleine bakvormen.
- Bak de madeleines in ongeveer 9 minuten gaar.
Chocolade madeleines
- Smelt de boter tot hij lichtbruin kleurt.
- Haal de pan van het vuur en roer beide suikers door de boter.
- Voeg de honing en melk toe.
- Roer de eieren 1 voor 1 door het mengsel.
- Doe alles in een kom.
- Zeef de bloem, amandelmeel, bakpoeder en cacao en spatel door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
- Draai de oventemperatuur terug naar 190 graden.
- Spuit het beslag in de ingevette madeleine bakvormen.
- Bak de madeleines in ongeveer 10 minuten gaar.
Garnering
- Smelt de chocolade.
- Doop een aantal afgekoelde chocolade madeleines er voor een kwart in.
- Strooi er kokos overheen aan beide kanten en laat afkoelen.
Opbouw
- Stapel de taartdummies op elkaar en zet ze vast met prikkers.
- Begin met het aankleden van de bovenste dummy met de chocolade madeleines.
- Werk trapsgewijs naar beneden en steek de verschillende madeleines met prikkers vast op de onderste dummy.
- Maak onderaan een strik van lint en bedek de bovenkant met verse bloemen.
- Verdeel de eetbare bloemen over de madeleine toren om de lege plekken op te vullen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.