Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Deegroller
- Kwastje
- Bakplaat
Voorbereiding
- erwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet een kom in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rood-wit-blauw vulling
Recept voor alle 3 de vullingen
- Meng de eidooiers met de custardpoeder, de helft van de suiker en een scheutje van het vocht tot er een papje ontstaat.
- Breng de rest van het vocht met de rest van de suiker aan de kook.
- Voeg een beetje van het warme vocht bij het papje en roer goed door.
- Giet alles terug in het pannetje.
- Roer door tot de massa begint te koken en gebonden is.
- Giet uit op platte schaal en dek af met plasticfolie.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Hak apart van elkaar de nootjes grof.
Deeg
- Verwarm de melk met de suiker tot 37 graden.
- Haal van het vuur en doe de gist erbij.
- Doe de rest van de ingrediënten in een kom, zorg dat het zout aan de zijkant ligt.
- Voeg de melk toe en kneed met de deeghaak tot een soepel deeg.
- Doe in een ingevette kom en dek af.
- Laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Pak het deeg en rol uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 50 centimeter.
- Verdeel de vulling over het deeg. Links een vlak rood, midden wit, rechts blauw.
- Laat aan de onderkant 1/3e over de breedte van het deeg onbedekt.
- Strooi de nootjes op de bijbehorende room.
- Vouw het onbedekte deeg over de vullingen.
- Vouw het deeg nog 2 keer, zodat je in 3 vouwen een reep hebt.
- Snij reepjes van circa 4 centimeter breed en ongeveer 10 centimeter lang.
- Zorg dat je van elke vulling 4 broodjes hebt.
- Vouw de reepjes dubbel, zodat ze 4 x 5 centimeter worden.
- Maak in het midden van het deeg over de lengte een snee. Zorg dat de uiteindelijk aan elkaar blijven.
- Vouw de uiteinden van onderen naar boven door de snee.
- Leg de broodjes op een bakplaat en laat nog eens 30 minuten narijzen.
- Bak de broodjes in circa 12 minuten gaar op 200-220 graden.
Glazuur
- Meng de poedersuiker met het water.
- Strijk met een kwastje het glazuur over de broodjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.