Benodigdheden voor Hollandse koekjes
- Keukenmachine met toebehoren
- Sjabloon van dun karton met een ronde uitsnede van ø 9 centimeter
- Spuitzakken
- Rond spuitmondje ø 9 millimeter
- Spatel
- Bakplaat
- Siliconen bakmatje
- 10 rvs-buisjes
- Paletmes
- Marmeren plaat
- Plamuurmes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Knip een rondje van 9 centimeter uit een stukje karton voor het sjabloon.
Botercrème
- Schenk een flinke scheut melk bij de custardpoeder en roer tot een papje.
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Breng de rest van de melk met de kristalsuiker en het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Giet de kokende melk bij het papje en roer glad.
- Schenk alles terug in de pan en laat doorkoken tot het indikt.
- Giet in een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Mix de boter met de witte basterdsuiker luchtig.
- Voeg de gele room toe en mix door tot een luchtig geheel.
- Schep de botercrème in een spuitzak.
Roerdeeg
- Meng de boter, poedersuiker en ei (met vlinder) op lage stand.
- Zeef het zout, de bloem en Zeeuwse bloem en meng door het botermengsel.
- Klop kort door en schep het deeg in een spuitzak.
Crème-oublies
- Spuit 20 cirkeltjes van circa ø 3 centimeter op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten mooi beige met een lichtbruin randje.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Spuit een toefje botercrème op 10 koekjes.
- Druk er een ander koekje bovenop.
Kattentongen
- Spuit 10 strepen van ongeveer 7 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten mooi beige met een lichtbruin randje.
- Laat de Hollandse koekjes afkoelen op een rooster.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Breng op temperatuur door middel van tableren.
- Doop de Hollandse koekjes tot halverwege in de chocolade.
- Laat uitharden op een bakpapiertje.
Oubliehoorntjes
- Gebruik voor de oubliehoorntjes het sjabloon met het rondje in het midden.
- Leg het siliconen bakmatje op de bakplaat.
- Spuit een toefje deeg in het sjabloon.
- Smeer het deeg glad uit met een paletmes tot de randen van het sjabloon.
- Bak de Hollandse koekjes 6 – 8 minuten.
- Haal uit de oven, rol om de rvs-buisjes en bak ze in nog circa 4 minuten goudbruin.
- Verwijder de buisjes zo snel mogelijk als de koekjes uit de oven komen.
- Laat de Hollandse koekjes afkoelen op een rooster.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.