E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

HHB Dubbeldekker

Deze Engelse koek bus is gemaakt van gingerbread koekjes, waar black treacle door gaat. Een donkere stroop die wordt gemaakt van rietsuiker. Het is populair in de Engelse keuken, een traditioneel ingrediënt in gingerbread koekjes en bijzonder smaakvol. Met dit basisrecept kun je hele lekkere gemberkoekjes bakken, zonder dat je er gelijk een hele bus van hoeft te knutselen.

Zeinab

Recept van
Zeinab

Koekjes
(5) reviews

Ingrediënten

Gingerbread

  • 180 gram black treacle 
  • 110 gram donkere basterdsuiker 
  • 115 gram ongezouten roomboter 
  • 1,5 theelepel baksoda 
  • 0,5 theelepel zout 
  • 0,5 theelepel gemalen piment
  • 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
  • 0,25 theelepel gemalen gember 
  • 1,5 theelepel kaneel 
  • 2 eieren
  • 533 gram patentbloem

Gingerbread verf

  • Rode kleurstof
  • 2 eidooiers 
  • 2 eetlepels melk

Icing

  • 104 gram poedersuiker 
  • 17 gram eiwit
  • 1 theelepel vanille aroma

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

Staande mixer met toebehoren

Bakplaat

Bakpapier

Deegroller

Penseel

Uitsteekvormpjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden convectie. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Gingerbread

  • Mix de roomboter en basterdsuiker voor een paar minuten romig.
  • Voeg de black treacle en eieren toe.
  • Mix op hoge snelheid en spatel de zijkanten van de kom schoon.  
  • Zeef en meng de droge ingrediënten door elkaar. 
  • Voeg dit geleidelijk toe aan het beslag en vorm een bal van het deeg. 
  • Rol uit tot een dikte van 5-6 millimeter.
  • Steek koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
  • Bak ze in zo’n 8 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de koek. Houd de koeken in de oven goed in de gaten. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Gingerbread verf

  • Mix eigeel, melk en kleurstof tot een gladde substantie. 
  • Schilder de gingerbread koekjes rood. 
  • Laat drogen.   

Icing

  • Klop de eiwitten schuimig. 
  • Voeg de gezeefde poedersuiker in delen toe, tot er een glanzend geheel vormt. 
  • Zet de mixer aan op hoge snelheid en klop de icing stijf en glanzend. Dit duurt ongeveer 6 minuten. 
  • Doe in een spuitzak en versier de koekjes ermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.