Bakbenodigdheden
Staande mixer met toebehoren
Bakplaat
Bakpapier
Deegroller
Penseel
Uitsteekvormpjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden convectie.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gingerbread
- Mix de roomboter en basterdsuiker voor een paar minuten romig.
- Voeg de black treacle en eieren toe.
- Mix op hoge snelheid en spatel de zijkanten van de kom schoon.
- Zeef en meng de droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg dit geleidelijk toe aan het beslag en vorm een bal van het deeg.
- Rol uit tot een dikte van 5-6 millimeter.
- Steek koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
- Bak ze in zo’n 8 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de koek. Houd de koeken in de oven goed in de gaten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Gingerbread verf
- Mix eigeel, melk en kleurstof tot een gladde substantie.
- Schilder de gingerbread koekjes rood.
- Laat drogen.
Icing
- Klop de eiwitten schuimig.
- Voeg de gezeefde poedersuiker in delen toe, tot er een glanzend geheel vormt.
- Zet de mixer aan op hoge snelheid en klop de icing stijf en glanzend. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
- Doe in een spuitzak en versier de koekjes ermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.