Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Madeleinevorm
- Kwastje
- Zeef
- Spuitzak x 5
- Stervormig spuitmondje ø 4 millimeter
- Rond spuitmondje ø 2 millimeter
- Bakplaat
- Thermometer
- Prikkers met 2 scherpe kanten
- Deegroller
- Bakpapier
- Piepschuimen ei
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de madeleinevorm goed in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Limoen Kardemom Madeleines
- Smelt de boter met de limoenrasp.
- Mix de eieren met de suiker.
- Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, matcha en kardemom toe en spatel door elkaar.
- Voeg de gesmolten boter en mix tot een egaal deeg.
- Doe in een spuitzak en leg 30 minuten in de vriezer of een uur in de koelkast.
- Spuit het deeg in de madeleinevorm.
- Bak de madeleines in 10 minuten gaar.
Limoen Jelly
- Breng het water, de suiker en limoensap aan de kook.
- Haal van het vuur en voeg de agar-agar toe.
- Laat nog 2 minuten koken onder voortdurend roeren met een garde.
- Laat afkoelen.
- Maal voor gebruik met een staafmixer tot gelei.
- Doe in een spuitzak.
Munt meringue
- Hak munt heel fijn.
- Kook de suiker en het water tot 115 graden.
- Klop ondertussen de eiwit met een kneepje limoensap schuimig.
- Voeg de munt en het suikerwater geleidelijk toe aan het eiwit en klop door tot een glanzende meringue.
- Stop de meringue in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Dirty-Chai Madeleines
- Smelt de boter en meng met de gemalen koffie en chai kruiden.
- Mix de eieren met de suiker.
- Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, matcha en kardemom toe en spatel door elkaar.
- Voeg de gesmolten boter en mix tot een egaal deeg.
- Doe in een spuitzak en leg 30 minuten in de vriezer of een uur in de koelkast.
- Spuit het deeg in de madeleinevorm.
- Bak de madeleines in 10 minuten gaar.
Cognac glazuur
- Maak een egaal mengsel van de cognac en poedersuiker.
Gingerbread
- Breng de boter, suiker en syrup aan de kook.
- Doe de droge ingrediënten in een kom, voeg het kokende mengsel toe en mix met een vlinder tot het een beetje afkoelt en samenkomt.
- Kneed met de hand tot een mooi deeg.
- Rol uit en snijd een zwanenhals uit het deeg.
- Leg op de bakplaat met bakpapier.
- Bak de koek in 10 minuten gaar (op 200 graden).
Opbouw
- Versier de chai madeleines met cognac glazuur. Versier ook de zwanenhals hiermee.
- Versier de limoen kardemom madeleines met meringue en limoen jelly.
- Maak de madeleines met prikkers aan het piepschuimen ei vast.
- Maar ook de zwanenhals voorzichtig vast.
- Vul de gaten op met de overgebleven meringue.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.