Bakgereedschap
- Antislip matje
- 3-4 dowels
- Cakeboard ø 15 centimeter bij 3 millimeter hoog
- Cakedrum ø 25 centimeter bij 13 millimeter hoog
- Deegschraper met platte kant
- Draaitafel
- Keukenmachine met toebehoren
- Paletmes
- Springvorm ø 15 centimeter
- Springvorm ø 20 centimeter
- Decoratief spuitmondje
- Spuitzakken
- Staafmixer
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de springvormen van ø 15 en ø 20 centimeter met bakpapier en vet ze in.
- Leg een bakpapier klaar.
- Leg een grote spuitzak met decoratief spuitmondje klaar.
Biscuit
- Klop de eieren, suiker en het zout au bain-marie tot 37 graden.
- Haal van de au bain-marie en klop tot kamertemperatuur en goed luchtig.
- Zeef de bloem en spatel rustig door.
- Verdeel het beslag over de springvormen.
- Bak de biscuits in 25-30 minuten gaar.
Banketbakkersroom
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Breng 450 milliliter melk met het merg en het vanillestokje aan de kook.
- Klop de overige 50 milliliter melk met de suiker, eierdooiers en maizena tot een papje.
- Giet de helft van de warme melk op het papje. Roer goed door.
- Giet terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
- Laat 2 minuten doorkoken tot het indikt.
- Doe de room in een schaal, dek af met folie en laat afkoelen in de koeling.
- Verwijder het vanillestokje en klop de koude banketbakkersroom op voor gebruik.
Abrikozenjam
- Ontpit de abrikozen en snijd ze in stukjes.
- Doe ze met een bodempje water in een pan.
- Laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Maal de abrikozen fijn met de staafmixer en voeg de citroensap toe.
- Voeg de geleisuiker toe en breng het nogmaals aan de kook. Blijf goed roeren.
- Laat je het 4 minuten koken.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Swiss meringue botercreme
- Klopt de eiwitten met een snuf zout au bain-marie los.
- Voeg de suiker toe.
- Blijf kloppen en verwarm tot ongeveer 60 graden. Je mag geen suiker meer voelen.
- Haal de kom van de au bain-marie.
- Klop door tot stevige pieken en op kamertemperatuur.
- Voeg de roomboter in blokjes toe en klop tot een stevig geheel.
- Voeg het vanille-extract toe en klop nog even door.
Opbouw
- Plaats de cakedrum op een draaitafel met een antislip matje eronder.
- Doe wat botercrème op de cakedrum.
- Snijd beide biscuits horizontaal doormidden.
- Plaats de eerste biscuitlaag van de ø 20 centimeter cake op de cakedrum.
- Maak met botercrème een dijkje op de buitenrand van het biscuit.
- Vul het midden met een laagje jam en een laag banketbakkersroom.
- Dek af met de andere laag biscuit.
- Smeer de taart af met botercrème en strijk glad.
- Plaats in de vriezer.
- Plaats de kleine cake op het cakeboard en bouw op dezelfde manier op als de grote taart.
- Plaats ook in de vriezer.
- Haal de cakes uit de vriezer als de botercrème hard is.
- Doe nog een laagje botercrème op beide cakes. Strijk mooi glad.
- Plaats terug in de vriezer.
- Doe de overige botercrème in een spuitzak met decoratief spuitmondje.
- Spuit op bakpapier mooie grote toeven voor op de taart.
- Plaats deze in de vriezer.
- Haal de ø 20 centimeter cake uit vriezer als deze hard is en maak goud met de spray.
- Plaats 3-4 dowels in de cake en doe hier wat botercrème overheen.
- Plaats de ø 15 centimeter cake hierop.
- Doe het eetbaar papier rond de ø 15 centimeter cake en knip in aan de bovenkant, zodat je hem mooi om de cake kunt vouwen.
- Plaats de toefjes uit de vriezer op de cake en versier de rest van de taart met sprinkels.
- Steek de sterretjes boven in de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.