Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Deegroller
- Huishoudfolie
- Garde
- Liniaal
- Deegschraper
- Ronde uitsteker van ø 10 centimeter
- Ronde uitsteker van ø 12 centimeter
- Mannetjes uitsteker
- Schuurpapier
- Mallen voor de toren, je kunt hiervoor lege soepblikken gebruiken
- Bakvorm van 30 x 40 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Bekleed de mallen voor de toren met aluminiumfolie en vet licht in.
- Vet de bakvorm van 30 x 40 centimeter in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
Suikersiroop
- Kook het water.
- Roer de suiker en glucose door elkaar.
- Giet het kokende water erbij en roer tot de suikerkristallen zijn opgelost.
Dood deeg
- Roer de beide meelsoorten in een grote kom door elkaar.
- Giet siroop erbij en meng met een deegschraper en je handen tot de juiste consistentie. Ga door het het toevoegen van siroop tot het deeg op klei lijkt.
- Verdeel in 3 stukken, pak in met huishoudfolie en laat kort rusten.
- Rol het deeg dun uit en snijd 6 stroken van 40 centimeter lang en 5 centimeter breed.
- Bekleed de mallen en steek raampjes uit.
- Snijd voor de bovenste verdieping een strook van 7,5 centimeter uit en maak andere raampjes.
- Steek 7 grote cirkels en 1 kleinere uit en leg op de bakplaat.
- Steek ook een aantal mannetjes uit.
- Bak alle onderdelen van de toren 20 minuten.
- Laat kort afkoelen en verwijder dan de mallen voorzichtig.
- Gebruik schuurpapier om oneffenheden te verwijderen.
Focaccia
- Kneed de bloem, gist, zout, suiker en het water kort tot een deeg.
- Voeg een flinke scheut olijfolie toe en kneed het deeg verder tot het elastisch en goed gekneed is.
- Doe het deeg in een ingevette kom en dek af met folie.
- Laat rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Hak de kruiden een beetje fijn en meng met 6 eetlepels olijfolie.
- Halveer de tomaatjes.
- Druk het deeg voorzichtig plat en kneed heel kort door.
- Druk het deeg plat in de ingevette bakvorm.
- Giet de kruiden over het deeg en verdeel.
- Maak deuken in het deeg met je vingers en vul sommige deuken met tomaatjes.
- Bestrooi met gemalen peper en zout.
- Laat afgedekt 30 tot 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Bak de focaccia gaar in ongeveer 30 minuten.
Samenstellen
- Verhit de isomalt tot 170 graden in een koekenpan.
- Doop de verdiepingen van de toren erin en plak ze aan elkaar.
- Steek een cirkel uit het focacciaplein en zet de toren erin.
- Zet de broodmannetjes voor de toren.
- Garneer met takjes oregano als boompjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.