Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Mixer
- Handmixer
- Uitsteekvorm (huisje)
- Taartsnijder
- Ronde bakvorm Ø 20 centimeter
- Ronde bakvorm Ø 15 centimeter
- Bakplaat
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- 3 spuitzakjes
- Spuitmondjes (met tuutje)
- Garde
- Zeef
- Rasp
- Fondantroller
Voorbereidingen
- Verwarm de oven (elektrisch) voor op 190 graden.
Gemberhuisjes
- Mix roomboter en suiker in de keukenmachine tot een romig geheel.
- Voeg de appelstroop toe en mix tot een samenhangend beslag.
- Meng bloem en kruiden in een kom, voeg aan het botermengsel toe, mix tot een samenhangend deeg en kneed nog kort na met de hand.
- Verdeel het deeg in drie porties, wikkel in vershoudfolie en laat 45 minuten in de koelkast opstijven.
- Rol de porties deeg met de deegroller uit tot plakken van 5 millimeter dik.
- Steek met de steekvorm huisjes uit het deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de huisjes hierop.
- Plaats de huisjes 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.
Banketbakkersroom
- Breng een pan met 275 milliliter melk aan de kook en voeg de vanillemerg toe.
- Meng de overige melk met custardpoeder en suiker in een kom en roer goed door.
- Voeg, als de melk kookt, een beetje warme melk bij het custardpapje, roer en doe terug in de pan met kokende melk.
- Kook 1 minuut en haal de pan van het vuur.
- Stort de banketbakkersroom op een bakplaat en laat afkoelen in de koelkast.
Biscuit
- Vet de bakvormen in met een beetje boter en bekleed beide bodems met een vel bakpapier.
- Boen en rasp de schil van de sinaasappels.
- Voeg eieren, suiker, vanille extract aan de mixer toe, mix 10 minuten tot een luchtig geheel en voeg de sinaasappelrasp toe.
- Zeef de bloem en maïzena boven het eiermengsel en meng met een spatel voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen.
- Plaats de bakvormen in de voorverwarmde oven, draai de temperatuur naar 175 graden en bak de biscuits in 25 minuten goudbruin en gaar.
Cranberryjam
- Voeg alle ingrediënten samen in een pan, breng langzaam aan de kook en kook 15 minuten al roerend op laag vuur.
- Laat de cranberryjam afkoelen.
Witte chocoladebotercrème
- Breng een pan met water aan de kook, breek de witte chocolade in stukken en voeg aan een kom toe.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
- Voeg boter en suiker aan een kom toe en draai in de keukenmachine tot een crème.
- Voeg de banketbakkersroom aan de boter toe en draai circa 30 minuten.
- Schep de witte chocolade erbij en laat nogmaals kort draaien.
- Schep de botercrème in de spuitzak met spuitmondje en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Royal icing
- Voeg alle ingrediënten aan een vetvrije kom toe en mix met de handmixer tot een gladde royal icing.
- Verdeel twee keer 40 gram van de icing over 2 bakjes, breng beide bakjes op kleur met de kleurstof en laat de overige icing wit.
- Verdeel de drie kleuren royal icing over spuitzakjes met tuutjes.
Afwerken/decoratie
- Spuit met verschillende kleuren icing op elk huisje een nummer (1 tot en met 24).
- Snijd de biscuits over de breedte in 3 gelijke plakken.
- Bestrijk de onderste 2 plakken van de biscuits met een laag cranberryjam, een laag botercrème en plaats de bovenste plak erop.
- Smeer de biscuits af met een laagje botercrème (houd een kleine hoeveelheid botercrème achter de hand om de huisjes op de taart te plakken).
- Rol de fondant uit tot een dunne plak van 5 millimeter en werk beide biscuits af met de fondant.
- Plaats de biscuits op elkaar en plak de huisjes tegen de taart aan met de overige botercrème.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.