Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Vet een bakplaat in van 25 × 35 centimeter en bekleed met bakpapier.
- Leg extra bakpapier en spuitzakken klaar.
Cake
- Klop in een kom de eieren 5 minuten en voeg al kloppend langzaam de suiker toe totdat het een dikke witte luchtige massa is.
- Klop hier pompoenpuree en citroensap door.
- Zeef in een andere kom bloem, kaneel, bakpoeder, zout en nootmuskaat en vouw dit met een spatel door het pompoenmengsel.
- Giet het beslag op de bakplaat.
- Strijk het glad uit tot in de hoeken zodat het gelijkmatig bakt.
- Hak de pecannoten grof en strooi over het beslag.
- Bak circa 15 minuten totdat de cake terugveert als u er lichtjes indrukt.
- Bestuif een schone theedoek met poedersuiker.
- Stort de gare cake op de theedoek.
- Haal het bakpapier eraf en rol de cake op in de doek. Laat compleet afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 100°C.
Roomkaasvulling
- Klop alle ingrediënten samen tot een luchtige crème.
Cranberryjam
- Doe cranberry’s, suiker, citroensap en water in een pan en breng op laag aan de kook.
- Laat doorkoken totdat de jam indikt.
- Laat afkoelen.
Chocolade-kaneelbotercrème
- Doe roomboter in een kom en mix met een staande mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige massa.
- Voeg langzaam de poedersuiker en kaneel toe aan de boter en mix door tot een luchtige crème.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Meng de gesmolten chocolade en vanille-extract door de crème.
- Zet de botercrème koel tot verder gebruik.
Meringue paddenstoeltjes
- Bekleed de bakplaat met een schoon vel bakpapier.
- Klop met een mixer de eiwitten op totdat ze schuimig en wit zijn.
- Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe tot er stijve pieken ontstaan.
- Spatel de gezeefde poedersuiker en maïzena erdoor.
- Schep het schuim in een spuitzak.
- Spuit paddenstoelensteeltjes en -hoedjes op de bakplaat.
- Droog de meringue ongeveer 2 uur in de oven tot de meringue hard is aan de buitenkant maar nog een beetje zacht van binnen.
- Laat volledig afkoelen.
- Maak een klein gaatje ter grootte van de steeltjes in de onderkant van de hoedjes.
- Spuit een klein toefje botercrème in de hoedjes en steek het steeltje er in.
- Bestuif de hoedjes met cacaopoeder.
Samenstellen
- Rol de afgekoelde cake weer voorzichtig uit.
- Smeer een dunne laag cranberryjam op de cake, maar laat twee centimeter aan de zijkanten vrij.
- Smeer hier een laag roomkaasvulling op.
- Rol de cake voorzichtig op. Bedek met plasticfolie en leg in de koelkast om op te stijven.
- Haal de cakerol uit de koelkast, snijd de zijkanten netjes af. Bestrijk de buitenkant, behalve de open zijkanten, met de botercrème. Strijk zo af dat het net een boomstam lijkt.
- Kneed de marsepein soepel en rol hier pompoenen van.
- Garneer de taart met de eiwitpaddenstoelen en pompoenen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.