Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spray een bakplaat in met bakspray en leg een stuk bakpapier erop.
- Leg spuitzakken klaar.
- Leg een cupcakebakvorm en papieren cupcakevormpjes klaar.
Chocolade cakerol
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Laat even afkoelen.
- Split de eieren.
- Klop in een staande mixer de eiwitten stijf.
- Klop in een andere kom op hoge snelheid de eidooiers met de suiker ongeveer 3 minuten door.
- Schenk de chocolade bij de eidooiers.
- Vouw het eiwit door het chocolademengsel. Begin met een klein beetje en voeg vervolgens de rest toe.
- Zeef de cacao-, espresso- en kaneelpoeder boven de kom en vouw erdoorheen.
- Giet het mengsel in op de bakplaat en strijk glad.
- Bak ongeveer 20-25 minuten in de hete oven.
- Leg de cake ondersteboven op een rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 110°C.
Chocolade botercrème topping
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
- Klop de boter luchtig in een staande mixer in ongeveer 5 minuten op middelhoge snelheid.
- Zet de mixer op een lage snelheid en voeg de poedersuiker in delen toe tot alles goed is gemengd.
- Zet de mixer weer op middelhoge snelheid en klop het vanille extract erdoor.
- Voeg de afgekoelde gesmolten chocolade toe en klop nog 2 minuten door.
- Vul een spuitzak met de chocolade botercrème en leg in de koelkast tot gebruik.
Dulce de leche botercrème vulling
- Klop de boter door de dulce de leche.
- Voeg slagroom, vanille-extract en zout toe en klop glad.
- Klop langzaam de poedersuiker erdoor.
- Vul een spuitzak met de dulche de leche botercrème en leg in de koelkast tot gebruik.
Meringue paddenstoelen
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de eiwitten in een staande mixer tot ze wit en schuimig worden (nog niet stijf).
- Voeg de cream of tartar toe.
- Zet de mixer weer aan en blijf kloppen tot de eiwitten stijf worden.
- Voeg de suiker toe en klop door tot het eiwit stijf en glanzend is.
- Vul een spuitzak met de meringue en spuit paddenstoelsteeltjes -en kapjes in verschillende formaten op de bakplaat.
- Bak de paddenstoelen ongeveer 50 minuten in de warme oven.
- Laat de meringue volledig afkoelen.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Maak een gaatje in de onderkant van de paddenstoelenkapjes en kwast hier een beetje gesmolten chocolade op. Druk het steeltje in het kapje en laat opstijven.
Matchacake
- Doe papieren cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm.
- Meng in een staande mixer suiker, bloem, matcha poeder, bakpoeder, zout en boter op een lage stand tot en zanderig beslag.
- Blijf mixen en giet de melk erbij. Blijf kloppen tot een glad beslag.
- Voeg het ei toe en mix een paar minuten goed zodat het ei wordt opgenomen.
- Vul de vormpjes met het beslag en bak de cupcakes 20 minuten in de hete oven.
- Laat afkoelen en verkruimel de cupcakes boven een kom.
Marsepeinen lieveheersbeestjes
- Verdeel de marsepein in twee ongelijke delen.
- Meng bij het kleine deel de zwarte kleurstof en bij het grote deel de rode kleurstof.
- Pak een stuk van de rode marsepein en maak een bolletje.
- Pak een iets kleiner stuk van de zwarte marsepein en maak een bolletje.
- Plak de twee bolletjes aan elkaar.
- Pak voor de stippen een stukje van de zwarte marsepein en rol een dunne sliert.
- Snijd de sliert in stukjes en druk de stukjes op het rode bolletje.
- Snijd de bollen verticaal door midden zodat u twee lieveheersbeestjes heeft.
Samenstellen
- Leg de cakerol op het aanrecht.
- Verdeel een goede laag botercrèmevulling over de cake en rol voorzichtig, maar stevig op.
- Wikkel in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
- Leg een beetje van het groene cupcake-kruim op een bord, dit is het mos.
- Haal de koude cakerol uit de koelkast en smeer in met de chocolade botercrème. Leg de rol vervolgens op het mos op de schaal.
- Leg de paddenstoelen tegen de boomstam aan en bekleed hier en daar met wat ‘mos’.
- Verdeel de lieveheersbeestjes over de boomstam.
- Bestuif de taart met poedersuiker, matcha poeder en cacaopoeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.