Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Kernthermometer
- Tulbandvorm
- Deegkrabber
- 2 mengkommen
- Deegroller
- Taartrooster
- Spuitzak
- Spuitmondje (kartel)
- Garde
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Tulband
- Meng alle ingrediënten voor de tulband in de keukenmachine en draai tot een samenhangend deeg.
- Haal het deeg uit de keukenmachine, kneed 4 minuten met de hand en voeg extra bloem toe als het deeg te slap is.
- Vorm een bol van het deeg, bestrooi de bol met een beetje bloem en laat het deeg 10 minuten rijzen in een theedoek.
- Ga verder met de vulling.
- Bestuif vervolgens het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 bij 45 centimeter.
- Verdeel de vulling hierover en houd aan het einde van het deeg een strook vrij.
- Rol het deeg op, leg voorzichtig in de tulband en laat 20 minuten rijzen.
- Plaats de tulbandvorm in de voorverwarmde oven en bak de tulband de eerste 20 minuten op 200 graden. Draai de temperatuur naar 175 graden en bak de tulband nog 30 minuten.
- Laat de taartrooster afkoelen op een taartrooster.
Vulling
- Was en snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en verwijder de zaadjes. Pel en snipper sjalotten en pers het teentje knoflook ui.
- Breng vervolgens het gehakt op smaak met kruiden. Voeg ei en paneermeel toe en kneed goed door.
- Voeg de gesneden groenten toe en kneed nogmaals goed door.
- Ga verder met de tulband.
Garnering
- Hak de peterselie fijn.
- Klop de boter luchtig en voeg slagroom, melk, geraspte kaas, zout en peper toe.
- Klop tot nogmaals tot er een luchtige kaascrème ontstaat en schep de crème in een spuitzak met spuitmondje.
- Snijd de cherrytomaten doormidden en spuit met mayonaise 5 kleine stippen op elk gehalveerd tomaatje.
Afwerken/decoratie
- Garneer de tulband met kaascrème, cherrytomaten en peterselie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.