Voorbereiding
- Bekleed drie bakplaten met bakpapier.
- Bruineer de hazelnoten voor de vulling in de oven of koekenpan.
- Leg eventueel een suikerthermometer klaar.
- Verwarm de oven voor op 120°C.
Macarons
- Maal de amandelen fijn samen met de poedersuiker.
- Klop de eiwitten schuimig.
- Voeg de suiker langzaam toe en blijf kloppen tot stijve pieken.
- Voeg op het laatst het koffie-extract en cacao toe.
- Spatel het notenmengsel erdoor en doe in spuitzak.
- Spuit kleine rondjes op het bakpapier.
- Laat 45 minuten drogen op kamertemperatuur.
Hazelnotenschuimbodems
- Klop de eiwitten met zout en suiker stijf.
- Maal intussen de hazelnoten fijn.
- Spatel de gemalen hazelnoten door het stijve eiwit.
- Schep in een spuitzak met grote spuitmond (1,5 centimeter).
- Spuit op de bakplaat 3 ronde bodems van gelijke grootte.
- Droog de hazelnotenschuimbodem 45 minuten in oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verhoog de oventemperatuur tot 170°C.
Botercrème
- Klop de eidooiers op hoge snelheid los.
- Kook in een steelpan suiker en water tot 118°C (firm ball-stage).
- Schenk de suikerstroop bij de geklopte dooiers en klop tot het mengsel wit wordt (pas op dat het suikerstroop niet opspat).
- Klop in schone kom de roomboter luchtig.
- Klop dit samen met de hazelnootpasta bij het eiermengsel tot een egaal beslag.
Macarons II
- Druk in iedere macaron voorzichtig een hazelnoot.
- Bak de macarons 11 minuten in de oven.
Slagroomvulling
- Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker.
- Maal de gebruineerde hazelnoten fijn en roer door de slagroomvulling.
Samenstellen
- Leg een van de hazelnotenschuimbodems op een serveerschaal.
- Spuit een laag botercrème over de bodem en bedek met een tweede hazelnootschuimbodem.
- Bedek met een laag slagroomvulling en dek af met de derde bodem.
- Versier met toefjes slagroom, botercrème en macarons.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.