E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hazelnotenschuimtaart met macarons

Fina

Recept van
Fina

Taart
(7) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 125 gram amandelmeel
  • 225 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwit
  • 25 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels koffie-extract
  • 25 gram cacao

Hazelnotenschuimbodems

  • 5 eiwitten
  • 0.25 theelepel zout
  • 275 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout

Botercrème

  • 5 eidooiers
  • 240 gram fijne kristalsuiker
  • 1 deciliter water
  • 360 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram hazelnootpasta

Macarons II

  • 40 gram hazelnoten

Slagroomvulling

  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 25 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed drie bakplaten met bakpapier.
  • Bruineer de hazelnoten voor de vulling in de oven of koekenpan.
  • Leg eventueel een suikerthermometer klaar.
  • Verwarm de oven voor op 120°C.

Macarons

  • Maal de amandelen fijn samen met de poedersuiker.
  • Klop de eiwitten schuimig.
  • Voeg de suiker langzaam toe en blijf kloppen tot stijve pieken.
  • Voeg op het laatst het koffie-extract en cacao toe.
  • Spatel het notenmengsel erdoor en doe in spuitzak.
  • Spuit kleine rondjes op het bakpapier.
  • Laat 45 minuten drogen op kamertemperatuur.

Hazelnotenschuimbodems

  • Klop de eiwitten met zout en suiker stijf.
  • Maal intussen de hazelnoten fijn.
  • Spatel de gemalen hazelnoten door het stijve eiwit.
  • Schep in een spuitzak met grote spuitmond (1,5 centimeter).
  • Spuit op de bakplaat 3 ronde bodems van gelijke grootte.
  • Droog de hazelnotenschuimbodem 45 minuten in oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 170°C.

Botercrème

  • Klop de eidooiers op hoge snelheid los.
  • Kook in een steelpan suiker en water tot 118°C (firm ball-stage).
  • Schenk de suikerstroop bij de geklopte dooiers en klop tot het mengsel wit wordt (pas op dat het suikerstroop niet opspat).
  • Klop in schone kom de roomboter luchtig.
  • Klop dit samen met de hazelnootpasta bij het eiermengsel tot een egaal beslag.

Macarons II

  • Druk in iedere macaron voorzichtig een hazelnoot.
  • Bak de macarons 11 minuten in de oven.

Slagroomvulling

  • Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker.
  • Maal de gebruineerde hazelnoten fijn en roer door de slagroomvulling.

Samenstellen

  • Leg een van de hazelnotenschuimbodems op een serveerschaal.
  • Spuit een laag botercrème over de bodem en bedek met een tweede hazelnootschuimbodem.
  • Bedek met een laag slagroomvulling en dek af met de derde bodem.
  • Versier met toefjes slagroom, botercrème en macarons.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.