Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg spuitzakken klaar.
- Verwarm de oven voor op 135°C.
Macarons
- Maak de beslagkom voor de eieren schoon met de citroen en droog af met papier.
- Maal de amandelen fijn in de food processor. Voeg halverwege poedersuiker toe en maal alles heel fijn.
- Doe de eiwitten in de schoongemaakte kom, voeg zout en cream of tartar toe en klop het eiwit schuimig.
- Meng het kristalsuiker met het merg uit de vanille en klop dit beetje bij beetje door het eiwit. Blijf kloppen tot het eiwit stevig en glanzend is.
- Verdeel de meringue in twee gelijke delen en kleur een deel met de kleurstof.
- Vouw beetje bij beetje het amandelmeel met suiker toe.
- Doe in een spuitzak en spuit kleine dopjes meringue op de bakplaat.
- Sla twee keer met de onderkant van de bakplaat op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
- Laat de meringue 30-60 minuten rusten.
- Bak de macarons 16-20 minuten onderin een warme oven.
Ganache
Chocolade hazelnoten praline ganache:
- Snijd de chocolade fijn.
- Breng de slagroom aan de kook op laag vuur.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Schenk de hete de slagroom bij de chocolade.
- Laat het 1 minuut rusten.
- Roer de chocolade glad en verdeel in twee gelijke delen.
- Meng door een deel de fijngehakte hazelnoten.
- Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
Limoen/citroen ganache:
- Mix mascarpone met suiker.
- Voeg citroen en limoen rasp toe.
- Breng zo nodig op smaak met citroensap.
- Doe in een spuitzak en leg in de koeling.
Roze ganache:
- Zeef de frambozen jam.
- Voeg druppels rozenwater toe.
- Roer door de andere helft chocoladeganache.
Samenstellen
- Vul de roze macarons met de frambozenvulling.
- Vul de andere macarons met de andere twee vullingen.
- Maak een mooie bord op met de verschillende macarons.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.