Hazelnootschuimtaart met gezouten karamel
Deze hazelnootschuimtaart smaakt nóg lekkerder door de toevoeging van gezouten karamel.
Voorbereiding van de hazelnootschuimtaart
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Rooster de hazelnoten voor 8 tot 10 minuten.
- Zet daarna de oventemperatuur op 120 graden.
Hazelnootschuim
- Hak de hazelnoten fijn met een foodprocessor.
- Meng de eiwitten met het zout en voeg beetje voor beetje de suiker toe tot er een stevig schuim ontstaat.
- Spatel de poedersuiker en maïzena erdoor.
- Spatel ook de gehakte hazelnoten erdoor.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak 4 cirkels van schuim met een diameter van 14 centimeter.
- Bak de cirkels in een uur af op 120 graden en laat afkoelen.
- Smelt de pure chocolade en smeer het op de schuimplakken.
- Zet de plakken apart tot de opbouw van de hazelnootschuimtaart.
Gezouten karamel
- Maak een karamel door de suiker en het water samen te koken.
- Blus het mengsel af met slagroom en wacht tot het weer klontvrij is.
- Voeg de boter toe en maak er een saus van.
- Voeg het zout toe, meng en laat afkoelen.
- Zet de karamel weg tot de opbouw van de hazelnootschuimtaart.
Botercrème
- Breng het water met 300 gram fijne kristalsuiker aan de kook tot 118 graden.
- Klop de eiwitten stijf met 85 gram suiker.
- Mix tot het is afgekoeld.
- Voeg de boter blokje voor blokje toe en voeg daarna de vanille toe.
- Voeg de botercrème toe aan de hazelnootpraliné.
Hazelnootcrème
- Meng de tweevijfde van de botercrème met de pralinépasta.
- Houd een deel botercrème wit.
Nougatine
- Rooster de hazelnoten in de oven op 170 graden.
- Maak de karamel ook op 170 graden en voeg dit bij elkaar.
- Hak de nougatine fijn en zet weg tot de opbouw van de hazelnootschuimtaart.
Opbouw van de hazelnootschuimtaart
- Bouw de hazelnootschuimtaart op door een plak meringue te besmeren met de hazelnootcrème en daarna met de gezouten karamel.
- Smeer af en bekleed de taart met de nougatine.
- Decoreer met de 10 en waaier bovenop.
- Spray voor een extra feestelijk effect goudspray over de hazelnootschuimtaart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.