Voorbereiding
- Verwarm de oven voor 180°C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Hazelnotenschuimbodem
- Bruineer de hazelnoten in de warme oven. Laat afkoelen.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Draai de oventemperatuur terug naar 120°C.
- Klop de eiwitten met suiker en zout stijf.
- Spatel poedersuiker en het hazelnotenpoeder door de eiwitten.
- Maak 2 ronde plakken van het schuim op een bakplaat en droog minimaal 1 uur in de oven.
- Laat goed afkoelen op een rooster.
Crèmevulling
- Laat 100 gram suiker en water karamelliseren tot 130°C.
- Meng eidooiers met de maïzena en een klein beetje koude melk. Klop goed door tot een egaal papje.
- Verwarm de overige melk met de slagroom in een pannetje op laag vuur.
- Zodra het zuivelmengsel kookt, voeg karamel toe en kook rustig totdat alles is opgelost. Blijf wel goed roeren.
- Schenk een klein beetje kokende karamelroom bij het eidooiermengsel. Klop goed door en giet alles terug in de pan.
- Laat dit al kloppend koken tot een dikke massa ontstaat.
- Schenk de crème op een plat bord, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.
- Klop de boter luchtig in een keukenmachine of met een mixer.
- Klop de koude crème door en meng goed met de overige suiker, boter en hazelnootpaté.
Samenstellen
- Snijd de amarene kersen in kleine stukjes. Als kersen in het seizoen zijn, kunt u ook 500 gram verse kersen gebruiken.
- Hak de hazelnoten grof.
- Leg een schuimbodem op de werkbank en bedek met een dikke laag crème.
- Verdeel wat kersen over de crème.
- Dek af met de tweede bodem.
- Smeer af met een laagje crème en bekleed de rand met hazelnoten.
- Spuit mooie toefjes crème op de taart en decoreer met hazelnoten en kersen.
- Smelt de chocolade au bain-marie, schenk dit in een cornetje of spuitpen en decoreer de taart met chocoladestrepen.
- Bestuif met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.