Benodigdheden voor de hazelnootrol
- Bakplaat
- Acetaatfolie
- Spatel
- Spuitzak
- Spuitmondje nr.8
- Elastiekje
- Chopper
- Liniaal
- Bakmat
- Keukenmachine met toebehoren
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
Biscuit
- Klop het eiwit op.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop door tot glanzende stijve pieken.
- Klop de eidooiers los.
- Roer de eidooiers door het eiwit.
- Zeef de bloem en roompoeder en spatel door het beslag.
- Verdeel het beslag met een plamuurmes over de bakplaat.
- Bak in 7 minuten gaar en goudbruin.
- Bestuif je werkblad met poedersuiker.
- Stort je biscuit ondersteboven op het werkblad.
- Trek het bakpapier voorzichtig los.
- Snijd het biscuit voor de hazelnootrol in een strakke rechthoek.
Banketbakkersroom
- Roer de roompoeder met een scheut melk tot een papje.
- Snijd het vanillestokje door en schraap het merg eruit.
- Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Schenk de hete melk bij het papje en roer glad.
- Giet alles terug in de pan en verwarm tot het begint in te dikken.
- Schenk in een schaaltje, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Hazelnoot botercrème
- Klop de boter licht en luchtig.
- Voeg de basterdsuiker toe en klop verder door.
- Voeg ongeveer 100 gram hazelnootpasta en de banketbakkersroom toe.
- Klop tot een gladde en luchtige botercrème. Maar klop niet te lang, want als hij te luchtig is wordt het oprollen van de cake lastiger.
Hazelnootpasta
- Verwarm de fondant in een pannetje tot het begint te karameliseren.
- Voeg de hazelnoten toe en roer goed door.
- Stort uit op een bakmatje en laat uitharden.
- Hak de hazelnoot nougat in stukken.
- Maal de helft helemaal fijn in de hakmolen tot er een pasta ontstaat.
- Hak de rest in kleine stukjes.
Chocolade decoratie
- Smelt de chocolade au bain-marie en breng op temperatuur door middel van tableren.
- Strijk de gesmolten chocolade dun uit over een vel acetaatfolie.
- Snijd schuine banen van 3 centimeter uit elkaar. Je krijgt lange driehoeken,
- Rol het vel met chocolade van rechtsonder naar linksboven op.
- Bind vast met een elastiekje en laat opstijven in de koeling.
Opbouw van de hazelnootrol
- Bestrijk het biscuit van de hazelnootrol met een dunne laag botercrème.
- Bestrooi de botercrème met wat fijngehakte hazelnoten.
- Rol het biscuit in de lengte op.
- Smeer botercrème aan de buitenkant van de rol en strijk netjes af.
- Doe de overige botercrème in een spuitzak met decoratief spuitmondje.
- Spuit een zigzagpatroon op de rol.
- Haal de chocolade uit de koeling en decoreer de taart met de krullen.
- Decoreer de zijkanten van de rol met de overige fijngehakte nootjes.
- Serveer de hazelnootrol op een mooie plank.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.