Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bedek een rechthoekige bakvorm van 25 bij 35 centimeter met bakpapier. Heeft u geen rechthoekige bakvorm? Gebruik dan een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
- Leg een vel bakpapier klaar.
Biscuit
- Scheid de eieren en klop de eidooiers stijf met 30g suiker.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Klop even door en spatel de chocolade door de eidooiers.
- Klop de eiwitten stijf en voeg halverwege 20g suiker toe. Blijf kloppen.
- Voeg vervolgens azijn en maïzena toe en klop door tot stijve pieken ontstaan.
- Spatel het chocolademengsel door de eiwitten.
- Schep het beslag in de bakvorm (of op de bakplaat) en strijk glad.
- Bak de biscuit in 15 minuten bruin.
- Haal uit de oven en schuif de biscuit voorzichtig op een snijplank of met bakpapier bedekt rooster. Bewaar onder een natte theedoek.
- Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.
Hazelnootschuim
- Klop eiwitten in de mixer tot schuimig en voeg halverwege geleidelijk de suiker toe.
- Ga door met kloppen tot het eiwit stijve pieken heeft.
- Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine en spatel door het eiwit.
- Doe het schuim in een spuitzak en spuit met de helft van het schuim kleine bolletjes op de beklede bakplaat.
- Maak met het overige schuim lange banen op de bakplaat.
- Zet in de oven en bak de meringue in ongeveer 30 minuten lichtbruin.
Italiaanse botercrème
- Bruineer hazelnoten in een koekenpan. Laat afkoelen en maal fijn in een keukenmachine.
- Kook water en suiker in een pannetje tot suikersiroop, kook het tot 121°C.
- Klop ondertussen eiwitten stijf in een brandschone kom.
- Giet al kloppend de warme suikersiroop bij de eiwitten en blijf kloppen tot de eiwitten op kamertemperatuur zijn.
- Klop de zachte boter door het eiwit.
- Meng er als laatste de hazelnoten en instant koffie doorheen.
Samenstellen
- Bestuif een vel bakpapier met poedersuiker.
- Verwijder eventueel de vorm van de biscuit. Leg het biscuit op de kop op het bestoven bakpapier en verwijder het tweede bakpapier.
- Verdeel de botercrème met een paletmes over het biscuit. Houd wat botercrème achter ter garnering.
- Brokkel de lange meringuebanen in kleine stukken en verdeel over de botercrème.
- Rol het biscuit op met behulp van het bakpapier.
- Maak de uiteinden netjes door een stukje af te snijden.
- Plak de kleine meringuebolletjes met toefjes botercrème op de cake.
- Bestuif met cacaopoeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.