E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Haverkoekjes

Makkelijk, lekker én... gezond? Met deze haverkoekjes van Robèrt vier je bij elk kopje thee een klein feestje!

Koekjes
(48) reviews

Ingrediënten

Haverkoekjes

  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram boter
  • 20 gram ei
  • 20 milliliter melk
  • 4 gram zout
  • 175 gram haverbloem
  • 175 gram patentbloem
  • 175 gram Zeeuwse bloem
  • 4 gram anijspoeder
  • 3 gram kardemompoeder
  • merg van vanillestokje
  • 5 gram baking soda
  • 5 gram bakpoeder
  • losgeklopt ei om af te strijken
  • havervlokken
  • optioneel: fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • plasticfolie
  • deegroller
  • koekjesstekers naar keuze
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Haverkoekjes

  • Meng de basterdsuiker met de boter, het ei, de melk en het zout.
  • Meng de beide soorten bloem, de anijs, kardemom, vanille, natriumbicarbonaat en het bakpoeder erdoorheen.
  • Kneed alles tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.
  • Kneed het deeg nog eens goed door om het weer wat soepeler te maken.
  • Rol het uit tot een grote lap van 3-4 mm dik.
  • Snijd er met stekers naar keuze zoveel mogelijk koekjes uit.
  • Bestrijk de koekjes dun met ei.
  • Bestrooi ze met havervlokken of fijne kristalsuiker en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.