Bakbenodigdheden
- plasticfolie
- deegroller
- koekjesstekers naar keuze
- bakplaat, bekleed met bakpapier
Haverkoekjes
- Meng de basterdsuiker met de boter, het ei, de melk en het zout.
- Meng de beide soorten bloem, de anijs, kardemom, vanille, natriumbicarbonaat en het bakpoeder erdoorheen.
- Kneed alles tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.
- Kneed het deeg nog eens goed door om het weer wat soepeler te maken.
- Rol het uit tot een grote lap van 3-4 mm dik.
- Snijd er met stekers naar keuze zoveel mogelijk koekjes uit.
- Bestrijk de koekjes dun met ei.
- Bestrooi ze met havervlokken of fijne kristalsuiker en leg ze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.