Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Leg een verstelbare taartring klaar, gebruik de ring met een diameter van ongeveer 22 centimeter.
Amandel-pecannoten biscuit
- Maal de pecannoten tot meel.
- Meng het amandelpoeder en de pecannotenmeel samen met de helft van de suiker.
- Voeg de eieren toe en meng goed door.
- Klop het eiwit met de overige suiker tot een luchtige mengsel.
- Meng bloem, cacao en de gesmolten boter door het notenmeelmengsel.
- Spatel als laatste voorzichtig het eiwit erdoor.
- Verdeel het mengsel over 2 bakplaten en strijk het uit.
- Bak de biscuit circa 12 minuten in de oven.
- Haal de biscuit uit de oven, draai deze ondersteboven en steek er vier cakebodems uit met de taartring.
- Laat afkoelen op een rooster.
Karamelsaus
- Smelt voor de karamel de suiker met het water in een pannetje en breng rustig aan de kook tot 160°C.
- Voeg boter en slagroom toe en meng goed door elkaar.
- Giet de karamelsaus op een bord en laat afkoelen.
Karamelroom
- Laat 50 gram suiker met water karamelliseren.
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Breng in een pannetje melk met vanillemerg en 75 gram suiker aan de kook.
- Klop eierdooiers met de rest van de suiker romig en roer de bloem erdoor
- Meng een scheutje warme melk door de eidooiers, klop even door en schenk dit al roerend terug in de pan.
- voeg de karamel toe en blijf roeren tot ingedikt.
- Giet de karamelroom op een bord en laat afgedekt met plasticfolie goed afkoelen.
Botercrème
- Klop boter luchtig en voeg langzaam en al kloppend poedersuiker toe.
- Meng dit met de afgekoelde karamelroom tot een egale crème.
Appeltjes
- Snij de appels in kleine blokjes.
- Besprenkel met wat citroen.
- Bak ze even in de pan met een beetje boter.
Gekarameliseerde pecannoten
- Smelt boter in een pannetje en voeg honing en suiker toe.
- Laat dit karamelliseren en meng de pecannoten erdoor.
Samenstellen
- Leg een plakje biscuit in de taartring.
- Smeer hier een laag karamelbotercrème op en dek af met een laag biscuit.
- Smeer hier een laag karamelbotercrème en een laagje appeltjes op.
- Dek af met een derde biscuitlaag.
- Smeer hier de overige karamelroom over en dek af met de laatste plak biscuit.
- Laat de taart even opstijven in de koelkast.
- Giet de taart vervolgens af met de karamelsaus en garneer met de gekarameliseerde pecannoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.