Bakgereedschap
- 15 tartelettes vormpjes van ø 8 centimeter
- Blindbakbonen
- Siliconen vorm halve bollen ø 7 centimeter
- Bakplaat
- Huishoudfolie
- Spuitzakken
- Glad spuitmondje
- Staafmixer
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
- Week de gelatineblaadjes in koud water in aparte bakjes.
- Zet water voor het deeg even in de vriezer.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Korstdeeg
- Meng de tarwebloem en koude boter tot een kruimelig deeg.
- Voeg de eieren en het ijskoude water toe en mix het tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het weg voor minstens 30 minuten in de koeling.
Bloemkool panna cotta
- Hak de bloemkool fijn.
- Doe de melk, slagroom en de bloemkool in een pan en kook de bloemkool gaar.
- Pureer de bloemkool met het vocht fijn.
- Roer de Parmezaanse kaas rasp en de gelatine erdoor en laat smelten.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
- Verdeel de bloemkool panna cotta in de siliconen vorm en zet weg in de vriezer.
- Roer de creme fraiche los en roer er wat gehakte fijne peterselie doorheen.
Courgettegelei vulling
- Snijd de uien en knoflook fijn en de courgette in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook glazig.
- Doe de courgette blokjes erbij en roerbak 2 minuten.
- Blus af met water en doe de groentebouillon erbij.
- Kook de courgette helemaal gaar.
- Pureer de courgette helemaal fijn.
- Zeef de courgette vulling.
- Roer de slagroom en de gelatineblaadjes door de courgette vulling.
- Laat opstijven in de koelkast.
Roomkaasvulling
- Doe alle ingrediënten, behalve de peper, in een pan en kook tot vladikte.
- Breng op smaak met de zwarte peper.
- Doe de vulling in een spuitzak met rond spuitmondje.
Afwerken
- Rol het korstdeeg uit tot een grote plak van 3 millimeter dik.
- Steek er 15 rondjes van ø 10 centimeter uit.
- Bekleed de tartelettes vormpjes met het korstdeeg.
- Zet de vormpjes op de bakplaat met bakpapier.
- Leg op elk deeg een bakpapiertje en daarop de blindbakbonen.
- Bak de tartelettes 10 minuten op 210 graden.
- Haal de tartelettes uit de oven en verwijder de blindbakbonen en het bakpapier.
- Vul 5 tartelettes met de roomkaas vulling.
- Doe de tartelettes terug in de oven en bak nog eens 20 minuten.
- Laat de tartelettes afkoelen.
- Vul 5 tartelettes met de courgette vulling.
- Smeer een dun laag creme fraiche peterselie op de overige 5 tartelettes.
- Haal de bloemkool-kaas panna cotta uit de vriezer en duw het uit de vorm.
- Doe de bloemkool-kaas panna cotta op de creme fraiche
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.