E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hartige quiches

Meestal maak je een hartige taart met bladerdeeg, of een kruimeldeeg. Dat maken deze hartige quiches nou zo leuk! Je maakt de drie taartjes voor de verandering eens met filodeeg.

Hartig
(38) reviews

Ingrediënten

Gorgonzola-vijgentaart

  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 4 vijgen
  • 1 eetlepel honing
  • mespuntje gedroogde tijm
  • 150 gram gorgonzola

Vijgen-Parmahamtaart

  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • mespuntje gedroogde tijm
  • 100 gram parmaham
  • 100 gram Kalamata olijven
  • 4 vijgen

Zalmtaartjes

  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 2 zalmfilets
  • 2 theelepels kappertjes
  • 3 half zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels mascarpone
  • zeezout
  • schaaltje rucola

Lege filobakjes om te vullen met een gare vulling naar keuze

  • vellen filodeeg
  • olijfolie

Bereidingswijze

Gorgonzola, zalm en parmaham. Er is voor iedereen een taartje! En dat met een bodem van filodeeg maakt deze hartige quiches echt een verwennerijtje.

Gorgonzola-vijgentaart

  • Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
  • Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
  • Maak de vijgen schoon.
  • Snijd in stukken en verdeel over de met deeg beklede vorm.
  • Roer honing en tijm door elkaar en bedruppel de vijgen hiermee.
  • Snijd de kaas in blokjes en verdeel over de vijgen.
  • Vouw het overhangende deeg losjes naar binnen over de vulling en bestrijk licht met olie.
  • Bak de taartjes in ongeveer 12 minuten knapperig en gaar.

Vijgen-Parmahamtaart

  • Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
  • Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
  • Maak de vijgen schoon.
  • Snijd in stukken en verdeel over de met deeg beklede vorm.
  • Roer honing en tijm door elkaar en bedruppel de vijgen hiermee.
  • Snijd de parmaham en de olijven in stukjes en verdeel over de vijgen.
  • Vouw het overhangende deeg losjes naar binnen over de vulling en bestrijk met wat olie.
  • Bak de taartjes in ongeveer 12 minuten knapperig en gaar.

Zalmtaartjes

  • Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
  • Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Hak de kappertjes en gedroogde tomaten grof.
  • Hak de rucola fijn en meng alles met de mascarpone. Breng op smaak met zeezout.
  • Schep de vulling in de vorm en sla de vellen filodeeg hier wat rommelig over.
  • Verdeel hierover nog 1 of 2 velletjes deeg over.
  • Bak de zalmtaartjes in ongeveer 12 minuten goudkleurig en krokant.

Lege filobakjes om te vullen met een gare vulling naar keuze

  • Bestrijk vellen filodeeg met olie en stapel ze op elkaar.
  • Knip of snijd ze in vierkantjes.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Leg telkens 2/3 vierkantjes op elkaar en duw ze in de holtes van de muffinvorm of quichevormpjes.
  • Bak de bakjes in 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Vul de filobakjes bijvoorbeeld met ragout, roergebakken garnalen of voor het toetje met mascarpone met verse rode vruchten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.