E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hartcroissant

Deze mooie harten van bladerdeeg kun je uitdagend maken en het deeg helemaal zelf maken en mooi rood kleuren. Maar dat is niet per se nodig. Je kunt voor deze hartcroissant ook croissantdeeg gebruiken. Uiteindelijk gaat het om de hoeveelheid liefde die je erin stopt!

Brood
(29) reviews

Ingrediƫnten

Deeg

  • 600 gram croissantdeeg (blank)
  • 100 gram rood croissantdeeg
  • bloem om te bestuiven

Banketbakkersroom

  • 200 gram melk
  • 20 gram suiker
  • 20 gram roompoeder
  • 0.25 vanillestokje

Spijsroom

  • 100 gram amandelspijs
  • 100 gram banketbakkersroom

Zwitserse room

  • 2 gelatine blaadjes
  • 75 gram slagroom
  • 100 gram banketbakkersroom

Chocolade garnering

  • schaaltje witte chocolade

Opbouw

  • honing
  • schaaltje frambozen
  • bladgoud

Bereidingswijze

Deze hartcroissant maak je zo makkelijk -of uitdagend- als je zelf wilt. Gebruik kant-en-klaar croissantdeeg of maak je eigen bladerdeeg.

Benodigdheden

  • Deegroller
  • Plantenspuit
  • Hartvormige uitsteker 10 – 12 centimeter
  • Hartvormige uitsteker 8 – 10 centimeter
  • Bakplaat
  • Handmixer
  • Kwastje
  • Spuitzak
  • Marmeren plaat
  • Cornetje
  • Acetaatfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vouw een cornetje.
  • Leg een vel acetaatfolie klaar.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.

Deeg

  • Verdeel het blanke croissantdeeg in 2 stukken.
  • Plak het rode bladerdeeg op 1 van de stukken.
  • Rol beide deegjes uit tot 2,5 millimeter dikte.
  • Leg ze in de koelkast tot gebruik.

Banketbakkersroom

  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
  • Meng de roompoeder met een scheut melk tot een papje.
  • Breng de overige melk met de suiker, het vanillestokje en -merg aan de kook.
  • Giet de warme melk bij het papje en roer tot een geheel.
  • Giet het terug in de pan en breng aan de kook tot het begint te binden.
  • Giet in een schaaltje, dek af met folie en laat afkoelen.

Spijsroom

  • Verkruimel de amandelspijs.
  • Pak 100 gram van de afgekoelde banketbakkersroom.
  • Meng het samen met de mixer tot een gladde spijsroom.
  • Doe de spijsroom in een spuitzak.

Zwitserse room

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Verwarm de gelatine met aanhangend vocht tot het vloeibaar is.
  • Pak 100 gram van de afgekoelde banketbakkersroom.
  • Roer de gelatine door de room.
  • Spatel ook de slagroom erdoor.
  • Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Chocolade garnering

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Breng op temperatuur op de steen.
  • Schep de chocolade in het cornetje.
  • Spuit bolletjes chocolade op het acetaatfolie en struik ze met je duim uit tot waaiertjes.
  • Laat de waaiertjes stollen.

Opbouw van de hartcroissant

  • Haal het deeg uit de koeling.
  • Steek zowel uit de blanke als het rode croissantdeeg 6 grote harten.
  • Steek 6 kleine hartjes uit de rode deeghartjes.
  • De buitenste rand van de rode harten leg je op het blanke hart croissant.
  • Leg ze op het bakpapier, maak vochtig met de plantenspuit en laat ze 30 minuten rijzen.
  • Vul de harten met een toef spijsroom.
  • Bak de harten in circa 20 minuten in een voorverwarmde oven gaar.
  • Verwarm de honing tot deze goed vloeibaar is.
  • Bestrijk de harten met een laagje honing, direct als ze uit de oven komen.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Vul de harten met Zwitserse room en verdeel er wat frambozen over.
  • Spuit een klein toefje room op de frambozen en steek daar een chocoladewaaier in.
  • Sprenkel wat honingdruppels over de harten.
  • Decoreer de hartcroissant met bladgoud.

Bekijk ook 4 x lekkere bakhacks met croissantdeeg!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.