Deze hartcroissant maak je zo makkelijk -of uitdagend- als je zelf wilt. Gebruik kant-en-klaar croissantdeeg of maak je eigen bladerdeeg.
Benodigdheden
- Deegroller
- Plantenspuit
- Hartvormige uitsteker 10 – 12 centimeter
- Hartvormige uitsteker 8 – 10 centimeter
- Bakplaat
- Handmixer
- Kwastje
- Spuitzak
- Marmeren plaat
- Cornetje
- Acetaatfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vouw een cornetje.
- Leg een vel acetaatfolie klaar.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
Deeg
- Verdeel het blanke croissantdeeg in 2 stukken.
- Plak het rode bladerdeeg op 1 van de stukken.
- Rol beide deegjes uit tot 2,5 millimeter dikte.
- Leg ze in de koelkast tot gebruik.
Banketbakkersroom
- Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
- Meng de roompoeder met een scheut melk tot een papje.
- Breng de overige melk met de suiker, het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Giet de warme melk bij het papje en roer tot een geheel.
- Giet het terug in de pan en breng aan de kook tot het begint te binden.
- Giet in een schaaltje, dek af met folie en laat afkoelen.
Spijsroom
- Verkruimel de amandelspijs.
- Pak 100 gram van de afgekoelde banketbakkersroom.
- Meng het samen met de mixer tot een gladde spijsroom.
- Doe de spijsroom in een spuitzak.
Zwitserse room
- Klop de slagroom lobbig.
- Verwarm de gelatine met aanhangend vocht tot het vloeibaar is.
- Pak 100 gram van de afgekoelde banketbakkersroom.
- Roer de gelatine door de room.
- Spatel ook de slagroom erdoor.
- Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Chocolade garnering
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Breng op temperatuur op de steen.
- Schep de chocolade in het cornetje.
- Spuit bolletjes chocolade op het acetaatfolie en struik ze met je duim uit tot waaiertjes.
- Laat de waaiertjes stollen.
Opbouw van de hartcroissant
- Haal het deeg uit de koeling.
- Steek zowel uit de blanke als het rode croissantdeeg 6 grote harten.
- Steek 6 kleine hartjes uit de rode deeghartjes.
- De buitenste rand van de rode harten leg je op het blanke hart croissant.
- Leg ze op het bakpapier, maak vochtig met de plantenspuit en laat ze 30 minuten rijzen.
- Vul de harten met een toef spijsroom.
- Bak de harten in circa 20 minuten in een voorverwarmde oven gaar.
- Verwarm de honing tot deze goed vloeibaar is.
- Bestrijk de harten met een laagje honing, direct als ze uit de oven komen.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Vul de harten met Zwitserse room en verdeel er wat frambozen over.
- Spuit een klein toefje room op de frambozen en steek daar een chocoladewaaier in.
- Sprenkel wat honingdruppels over de harten.
- Decoreer de hartcroissant met bladgoud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.