Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Mengkom
- Deegkrabber
- Deegrol
- Verhoudfolie
- Aluminiumfolie
- Kwast
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Tulband
- Verhit melk in een steelpan tot 35 graden.
- Kneed in de keukenmachine bloem, gist, ei, eigeel, vanillemerg, poedersuiker, gesmolten boter, lauwwarme melk en citroen-, en sinaasappelrasp tot een glad deeg. Het deeg is pas goed gekneed als deze niet meer aan de rand van de kom plakt.
- Laat het deeg 20-30 minuten rijzen en ga ondertussen verder met de vulling.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol daarop het deeg met een deegroller dun uit.
- Verdeel de maanzaadvulling over de deegplak en rol de vulling strak in het deeg.
- Vet de tulbandvorm in met een beetje boter, leg de deegrol in de vorm en laat 30 minuten rijzen.
- Plaats vervolgens de tulbandvorm in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Draai de temperatuur omlaag naar 150 graden en bak in 20-25 minuten gaar.
- Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort vervolgens op een schaal.
Vulling
- Week de rozijnen in een bakje met rum.
- Verhit melk in een steelpan, voeg de suiker toe en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en voeg boter, ei, maanzaad, rozijnen, citroenrasp, amandelstiften en kaneel toe. Roer goed en laat afkoelen.
- Ga verder met de tulband.
Glazuur
- Voeg de poedersuiker en de thee aan een kom toe en roer tot een glad glazuur.
Garnering
- Klop eiwit luchtig.
- Dip de takjes rozemarijn door het eiwit en wentel ze door de suiker.
Afwerken/decoratie
- Smeer de tulband af met glazuur en prik de rozemarijntakjes erin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.