Deze 2-laagse cassata heeft de traditionele groene kleur. Versiert met bloemetjes en gekonfijt fruit is het bijna dezelfde cake als de klassieker!
Zo maak je de klassieke cassata
Bakbenodigdheden
- Bakvorm (18 centimeter)
- Bakvorm (15 centimeter)
- Staande mixer met toebehoren
- Bakpapier
- Bakspray
- Mengkom
- Spatel
- Garde
- Vershoudfolie
Voorbereiding (3 dagen van tevoren)
Gekonfijt fruit
- Schil de sinaasappels en snijd in reepjes.
- Kook de sinaasappel met water en zout voor een paar minuten.
- Kook de suiker in het water. Voeg de sinaasappelschillen toe zodra het kookt. Zet het vuur uit.
- Laat 24 uur trekken.
- Haal de schillen eruit en laat de siroop nog een keer koken. Doe de schillen terug in de pan en laat het weer 24 uur trekken.
- Herhaal dit nog een keer. Bewaar de schillen en de siroop in een afgesloten pot.
Voorbereiding voor de cassata
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
Biscuit
- Klop de eieren luchtig.
- Voeg de suiker toe aan de eieren. Blijf kloppen.
- Verdeel het geklopte mengsel over 2 mengkommen.
- Voeg bij de ene kom de helft van de bloem, de helft van de bakpoeder en de citroenrasp toe. Voeg bij de andere kom de helft van de bloem, de helft van de bakpoeder en de cacao toe.
- Roer beide mengsels goed door en stort ze allebei in hun eigen bakvorm.
- Bak de 2 biscuits in 30 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de biscuits vervolgens afkoelen.
Vulling van de cassata
- Doe de ricotta, suiker, chocolade en mango in een kom en meng goed door elkaar.
Icing
- Meng de poedersuiker met het rosébier tot een dikke consistentie.
Opbouw van de cassata
- Snijd de biscuits in dunne plakken.
- Bekleed de 2 bakvormen met vershoudfolie.
- Rol de marsepein uit tot een lange strook en leg deze langs de randen van de 2 bakvormen.
- Leg een plak biscuit op de bodem, smeer hier een laag ricotta vulling op. Verdeel de helft van de pecannoten over de ricotta en top af met een nieuwe biscuit laag.
- Herhaal de bovenstaande stap tot beide biscuits helemaal gevuld zijn.
- Laat de biscuits opstijven in de koelkast.
- Zet de kleinere taart op de grotere taart.
- Decoreer de taart af met de icing, bigarreaux en het gekonfijte fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.