E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Onze vijfentwintigste trouwdag

Deze bruidstaart is gegarandeerd een succes op elke bruiloft. De taart wordt gedecoreerd met roze rozen en gouden macarons. Maar de echte verrassing zit in de smaken: een overheerlijke combinatie van framboos, passievrucht en pistache.

Aruna

Recept van
Aruna

Taart
(205) reviews

Ingrediënten

Pistachebiscuit

  • 25 eieren
  • 1225 gram kristalsuiker
  • 370 gram bloem
  • 123 gram maïzena
  • 875 gram fijne amandelmeel
  • 15 gram zout
  • 245 gram zonnebloemolie
  • 350 gram pistachenoten
  • 100 gram verse spinazie
  • 50 milliliter water
  • 1 theelepel amandelextract

Frambozenbiscuit

  • 23 eieren
  • 924 gram kristalsuiker
  • 340 gram bloem
  • 805 gram amandelmeel
  • 300 gram hazelnoten, geroosterd en in stukjes
  • 115 gram maïzena
  • 13 gram zout
  • 230 gram zonnebloemolie
  • 100 gram frambozenpuree
  • Kleurstof

Macarons

  • 150 gram fijn amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 110 gram eiwit
  • 150 gram kristalsuiker
  • 37,5 gram water
  • Goudspray
  • Rode kleurgel

Botercrème

  • 1500 gram volle melk
  • Merg van 3 vanillestokjes
  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 9 eidooiers
  • 135 gram maïzena
  • 1000 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 400 gram verse frambozen
  • 500 gram aardbeien
  • 250 gram blauwe bessen

Frambozenjam

  • 1000 gram diepvriesframbozen
  • 600 gram geleisuiker
  • Sap van 2 citroenen

Frambozen ganache

  • 420 gram witte chocolade
  • 180 gram frambozenpuree
  • 30 gram honing
  • 60 milliliter slagroom

Trempeerlikeur

  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram water
  • 50 gram rum

Passievruchtroom

  • 500 gram roomkaas
  • 500 gram mascarpone
  • 500 gram slagroom
  • 240 gram poedersuiker
  • 200 gram passievruchtpuree

Swiss meringue botercrème

  • 960 gram eiwit
  • 1300 gram kristalsuiker
  • 3000 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram passievruchtpuree
  • Kleurstof

Bereidingswijze

Deze bruidstaart is strak en heeft alles wat Robert lekker vindt. Kortom: een perfecte bruidstaart volgens de jury.

Bakbenodigdheden Onze vijfentwintigste trouwdag - Aruna 2

  • Kommen
  • Staande mixer met toebehoren
  • Siliconen spatel
  • Foodprocessor
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Springvorm met een diameter van 30 centimeter
  • Springvorm met een diameter van 25 centimeter
  • Springvorm met een diameter van 20 centimeter
  • Springvorm met een diameter van 15 centimeter
  • Springvorm met een diameter van 10 centimeter
  • Steelpan
  • Staafmixer
  • Hittebestendige kom
  • Spuitzak
  • Spuitmondje
  • Bakmat
  • Paletmes
  • Gumpaste

Voorbereiding van de bruidstaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pistachebiscuit

  • Doe de eieren en kristalsuiker in een kom en klop dit luchtig.
  • Doe de verse spinazie en water in een foodproces en maal dit fijn.
  • Zeef de spinazie en vang het water op.
  • Voeg het spinaziewater en amandelextract toe aan het eimengsel.
  • Zeef de bloem, maïzena en amandelmeel boven het beslag en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Doe de spinazie en een scheutje water in een keukenmachine en maal dit fijn.
  • Voeg de zonnebloemolie en een paar druppels van het spinaziemengsel toe en spatel dit door het beslag.
  • Voeg de gehakte pistachenoten toe.
  • Verdeel het beslag over vier springvormen en 1 bakplaat.
  • Bak de biscuits in de springvormen van 30 centimeter gaar in 35 minuten.
  • Bak de biscuits in de springvormen van 20 centimeter gaar in 25 minuten.
  • Haal de biscuits uit de oven, verwijder de springvorm en laat ze afkoelen tot de opbouw van de bruidstaart.

Frambozenbiscuit

  • Doe de eieren en kristalsuiker in een kom en klop dit luchtig.
  • Voeg de frambozenpuree toe en meng dit goed door.
  • Zeef de bloem, maïzena, amandelmeel en zout boven het beslag en spatel dit er doorheen.
  • Voeg de zonnebloemolie en een paar druppels natuurlijke kleurstof toe.
  • Voeg gehakte hazelnoten toe.
  • Verdeel het beslag over 6 springvormen en 2 bakplaten
  • Bak de biscuits in de springvormen van 25 centimeter gaar in 30 minuten.
  • Bak de biscuits in de springvormen van 15 centimeter gaar in 15 minuten.
  • Bak de biscuits in de springvormen van 10 centimeter gaar in 10 minuten.
  • Haal de biscuits uit de oven, verwijder de springvorm en laat ze afkoelen tot de opbouw van de bruidstaart.

Macarons

  • Verwarm de oven voor op 140 graden
  • Zeef de poedersuiker en het amandelmeel 2 keer.
  • Voeg 55 gram eiwit toe aan poedersuikermengsel en meng dit goed door.
  • Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en verwarm dit tot 118 graden.
  • Doe 55 gram eiwit in een kom en klop dit luchtig als de suikersiroop 114 graden is.
  • Voeg de suikersiroop toe aan de eiwitten als de suikersiroop 118 graden is.
  • Klop de eiwitten koud, tot ongeveer 50 graden.
  • Voeg de helft van de eiwitten toe aan het poedersuikermengsel en klop dit stevig door met een siliconen spatel.
  • Spatel het tweede deel van de eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 2 kommen en voeg 1 druppel rode kleurgel toe aan één van de bakjes.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine rondjes van ongeveer 3 centimeter groot op een bakmat of bakpapiertje.
  • Spuit 4 dubbele hartvormen voor de caketopper op een bakmat of bakpapiertje.
  • Laat de macarons drogen tot er een harder laagje boven op de macaron ontstaat.
  • Bak de macarons gaar in 15 tot 17 minuten.
  • Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Botercrème

  • Doe 100 gram kristalsuiker, 400 milliliter melk, de eidooiers en maïzena in een kom en meng dit goed door.
  • Doe 1100 milliliter melk, 200 gram kristalsuiker en het vanillemerg in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Voeg de helft van het warme melkmengsel toe aan het eidooiermengsel en blijf goed roeren.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en breng het al roerend aan de kook.
  • Doe de ongezouten roomboter en 300 gram fijne kristalsuiker in een kom en klop dit in 10 minuten luchtig.
  • Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe aan de botercrème en klop dit in 20 minuten luchtig.
  • Voeg frambozen, aardbeien en blauwe bessen toe aan de botercrème.

Frambozenjam

  • Doe de diepvriesframbozen, geleisuiker en het citroensap in een steelpan en breng dit aan de kook. Blijf 5 minuten goed roeren en verwijder het schuim.
  • Doe de frambozenjam in een hoge beker en pureer het met een staafmixer.
  • Laat de frambozenjam afkoelen.

Frambozen ganache

  • Doe de frambozenpuree, honing en slagroom in een steelpan en verwarm dit tot 40 graden. Laat het frambozenmengsel daarna even goed doorkoken.
  • Doe de witte chocolade in een kom.
  • Giet het warme frambozenmengsel over de witte chocolade en meng dit goed door.
  • Zet de frambozen ganache in de koelkast om op te stijven.

Trempeerlikeur

  • Doe de fijne kristalsuiker en het water in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de suikersiroop 1 minuut doorkoken.
  • Haal de steelpan van het vuur en laat de suikersiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voeg de rum toe en zet de likeur apart voor de opbouw van de bruidstaart.

Passievruchtroom

  • Doe de passievruchtpuree in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Laat de passievruchtpuree afkoelen.
  • Doe de mascarpone in een kom en meng dit goed door.
  • Doe de slagroom en poedersuiker in een kom en klop dit lobbig.
  • Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en klop dit stijf.
  • Voeg de afgekoelde passievruchtpuree toe en klop dit tot een luchtige crème.

Swiss meringue botercrème

  • Doe het eiwit en de kristalsuiker in een kom en verwarm dit au bain-marie.
  • Doe het eiwitmengsel in een kom en klop dit tot een meringue.
  • Voeg de ongezouten roomboter toe en klop dit tot een luchtige crème.
  • Voeg de kleurstof en afgekoelde passievruchtpuree toe.

Bruidstaart decoratie

  • Maak rozen van roze en groene gumpaste.

Opbouw van de bruidstaart

  • Vul de macarons, inclusief het de macaron harten, met frambozen ganache en spray ze goud.
  • Snijd een taart met een diameter van 20 centimeter en een taart met een diameter van 30 centimeter door de helft, besprenkel de plakken met trempeersiroop en verdeel hier een laag passievruchtroom overheen.
  • Smeer de taarten af met een laag Swiss meringue botercrème en zet ze in de vriezer.
  • Snijd een taart met een diameter van 25 centimeter, een taart met een diameter van 15 centimeter en een taart met een diameter van 10 centimeter door de helft, besprenkel de plakken met trempeersiroop en verdeel hier een laag frambozenjam en botercrème overheen.
  • Smeer de taarten af met een laag Swiss meringue botercrème en zet ze in de vriezer.
  • Smeer nog een laag Swiss meringue botercrème op de taarten en maak hier een reliëf in.
  • Smeer de middelste taart strak af en spuit hier een hartpatroon op.
  • Stapel de taarten op elkaar.
  • Decoreer de bruidstaart met de macarons, het gouden hart en de rozen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.