Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Handmixer
- Taartvorm Ø 20 centimeter
- Taartvorm Ø 15 centimeter
- Glaceermes met knik klein
- Glaceermes met knik groot
- Taartkarton Ø 20 centimeter
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
Hazelnotentaart
- Rooster de hazelnoten kort in de oven.
- Maal de hazelnoten vervolgens in de foodprocessor tot meel.
- Breek en scheid de eieren in 2 kommen.
- Voeg eigeel samen met suiker aan een mengkom toe en klop met de handmixer in 4 minuten luchtig.
- Klop ondertussen eiwitten in een vetvrije kom van de keukenmachine tot pieken.
- Voeg hazelnotenmeel en 2 eetlepels warm water aan eigeel toe en meng goed door.
- Zeef vervolgens zelfrijzend bakmeel en zout boven de kom met hazelnotenmengsel en roer door.
- Schep een beetje van het eiwit erbij, meng goed en schep vervolgens het hazelnotenmengsel in 2 delen door het eiwit. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
- Vet de bakvorm van 20 centimeter in met een beetje boter of bakspray.
- Verdeel het beslag over de vormen en plaats deze 20-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Chocolade ganache
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm een pan met slagroom.
- Voeg espressopoeder toe en volg met de chocolade.
- Roer tot een glad geheel en bewaar in de koelkast.
- Vlak voor gebruik het slagroommengsel met de handmixer luchtig kloppen.
Hazelnoten vulling
- Hak de hazelnoten fijn.
- Klop monchou samen met poedersuiker en vanillesuiker los.
- Voeg hazelnoten- en chocoladepasta toe, meng tot een glad geheel en voeg tot slot de hazelnoten toe.
- Schep de hazelnotenvulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Citroentaart
- Voeg eieren, dooiers, suiker, citroenrasp en zout in een mengkom en klop met de handmixer in 12 minuten tot een luchtig geheel.
- Zeef de boem en voeg in delen aan het eiermengsel toe. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
- Vet de bakvorm van 15 centimeter in met een beetje boter of bakspray.
- Verdeel het beslag over het bakblik en plaats deze 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Limonciello bavarois
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Verwarm ondertussen limonciello met citroensap in een pan.
- Haal de pan van het vuur, voeg gelatine aan het limonciello-mengsel toe, laat oplossen en vervolgens afkoelen.
- Klop in een mengkom slagroom en suiker lobbig, voeg het limonciello-mengsel toe en meng goed.
- Schep de bavarois in de spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Meringue botercrème
- Verwarm eiwit en suiker au bain-marie tot de suiker volledig opgelost is.
- Mix het eiwitmengsel 10 minuten tot stijve pieken.
- Voeg beetje bij beetje boter toe en klop tot een romige crème.
Afwerken/decoratie
- Snijd beiden taarten over de breedte doormidden.
- Plaats een plak van de hazelnotentaart op het taartkarton, bestrijk met een laagje ganache, volg met een laag hazelnotenvulling en dek af met de andere plak hazelnotentaart.
- Plaats een plak van de citroentaart op de hazelnotentaart, volg met een laag citroen bavaroise en dek af met de andere plak citroentaart.
- Smeer de taart af met de meringue botercrème en decoreer met glitters en goudpoeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.